Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Džeku traže Amerikanci, Roma mu nudi novi ugovor

16. 05. 2018 - 11:48
|
|
by udrimuski.ba / Avaz sport
|
foto: agencije

Roma će ponuditi Edinu Džeki novi ugovor. Reprezentativac Bosne i Hercegovine iza sebe ima još jednu zaista sjajnu sezonu u dresu rimskog tima, a iako su mu 32 godine u Romi još uvijek itekako računaju na njega.

Rukovodstvo rimskog tima odlučilo mu je ponuditi produžetak saradnje do 2021. godine, ali uz mjere štednje na njegovom novom ugovoru.

Ideja je da se njegova zarada od 4,5 miliona eura po sezoni, odnosno ukupno 9 miliona eura podijeli na tri dijela, tako da bi Džeko taj novac zaradio u tri, umjesto u dvije sezone.

Naravno, novi ugovor bi uključivao i određene bonuse koji bi mu se isplaćivali u zavisnosti od njegovih nastupa.

Međutim, „Gazzetta dello Sport“ tvrdi kako je Džeko dobio i zanimljivu ponudi iz američke MLS lige. Nova franšiza Los Anđeles FC želi ga dovesti u svoje redove i aktivno rade na ponudi za kapitena reprezentacije BiH.

Žele u svoje redove dovesti atraktivno ime koje će privući veliku pažnju i odlučili su se za pokušaj angažovanja Edina Džeke.

Ipak, za sada je mnogo izvjesnije da će Džeko ostati u Romi. Ponuda Rome je itekako primamljiva, usprkos nešto nižim primanjima. Aktuelni ugovor sa Romom Džeki ističe 2020. godine.

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara