Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Halid Bešlić: Namjerno smo uzeli radni dan, da vidimo šta će biti

08. 05. 2018 - 14:58
|
|
by udrimuski.ba / avaz / L. SARAJLIĆ-RAMOVIĆ
|
foto: avaz

Bešlić u Beogradu: Na svakom koraku ga prate fanovi

Sjajna atmosfera vlada u Beogradu uoči večerašnjeg koncerta Halida Bešlića u Sava centru. Kako piše portal avaz.ba, karte su rasprodate i srbijanska prijestonica nestrpljivo iščekuje veliku bh. zvijezdu.

Velika popularnost

Halid je ususret nastupu početkom mjeseca boravio u Beogradu i na svakom koraku opsjedali su ga fanovi, što je pokazatelj njegove velike popularnosti u komšiluku.

- Koncert bi trebao biti dobar i sve su indicije da će biti tako. Sala će biti puna, što je najvažnije – rekao je Halid za „Dnevni avaz“ dan uoči koncerta.

Ovo će biti drugi Halidov solistički koncert u Sava centru.

- Imao sam zajedničkih nastupa s drugim pjevačima, a solistički će u Sava centru biti drugi. To je najbolja sala za pjevanje na Balkanu. Prima 3.500 ljudi, a ona je kao pravi amfiteatar. Baš je milina tu pjevati – ističe Bešlić.

Dodaje kako je to sala poput „Lisinskog“ u Zagrebu.

- Samo „Lisinski“ je duplo manjeg kapaciteta. Nama u Sarajevu nedostaje takva dvorana od jedno 2.000-2.500 mjesta – smatra legendarni pjevač.

Lijepa atmosfera

Raduje ga lijepa pretkoncertna atmosfera i veliko interesiranje koje vlada.

- Uzeli smo namjerno utorak, radni dan, da vidimo kakva je situacija – otkriva nam Halid.

Na koncu poručuje da pred publiku izlazi u najboljem raspoloženju.

- Donosim im friške, taze pozdrave iz Sarajeva.

 Kolege i prijatelji u publici

Veliki broj Halidovih prijatelja i kolega će večeras biti u publici u Sava centru. Među njima će biti Ana Bekuta, Marinko Rokvić s porodicom, direktori nekoliko TV kuća... Gost na koncertu bit će bh. sastav „Divanhana“

TAGOVI:Zadnje dodane

Posljednji pozdrav Adiju Lukovcu u Sarajevu, 13. 1.

Grupa mladih umjetnika i muzičara sa sarajevske alternativne scene u Historijskom muzeju BiH će 13. januara izvesti perfomans ”Posljednji pozdrav Adiju Lukovcu”, posvećen neprocjenjivom umjetničkom naslijeđu autora presudnog za razvoj elektronske muzike i moderne muzičke umjetnosti u BiH

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara