Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

13-godišnji fizičar daje briljantne odgovore na pitanja o Bogu, Univerzumu, kvantnoj fizici i Nikoli Tesli

27. 04. 2018 - 09:37
|
|
by udrimuski.ba / buka
|
foto: prtscr / video

Maxwell Loughan, fizičar, izumitelj, preduzetnik, ima samo 13 godina, a već je na dobrom putu da učini ovaj svijet boljim mjestom.

Među uređajima koje je do sada izumio, najviše pažnje privukao je njegov energetski uređaj, koji crpi magnetnu energiju iz svega oko nas i pretvara je u električnu energiju. Izum se sastoji iz konzerve od kafe, kašike i malo žice, a sve ga je koštalo 15 dolara.

Na pitanje da li vjeruje da može riješiti energetsku krizu na svijetu, Max odgovara da je već riješio glavni problem i da to sad samo treba da dopre do ljudi. Jedino što traži jeste podrška.

“Kroz istoriju su ljude kao što sam ja proganjala, ubijali i radili im grozne stvari. Ako dobijem podršku od velikog broja ljudi, mislim da se meni to neće desiti, jer u današnje vrijeme smo ipak dovoljno civilizovani.”

Njegova razmišljanja o Bogu su fascinantna:

“Mnogi ljudi misle da je Bog, u biblijskom smislu, muškarac koji sjedi na oblaku i kontroliše univerzum i koji je stvorio sva živa bića, ali moja Definicija Boga nije takva. Ne mislim da je on osoba, niti fizička pojava, Bog je samo jedan vid energjie, On jeste energija…ili bolje rečeno “Ono” jeste energija. Kada čitate Bibliju, koja je sjajna knjiga, ali je neodređen i nepouzdan izvor, ako je posmatrate ne u bukvalnom smislu, već u figurativnom smislu, onda vidite da Biblija objašnjava kvantnu fiziku i astrofiziku. Možda Biblija nije priča o nečemu što se desilo, već o tome kako je naš Uverzum postao.”

Dodaje da ne vjeruje u Bibliju u bukvalnom smislu, da je Bog bukvalno osoba poput nas koja sjedi u oblacima i posmatra sve nas, već da je Bog vid energije koja je sve i svugdje. “Bog ili energija živi u nama, kroz nas i Bog smo mi.  Možda su ti filozofi, monasi koji su živjeli u planinama i pisali ovu čudnu knjigu, koja nema uporište u činjenicama, zapravo bili kvantni fizičari ispred svog vremena koji su pokušavali objasniti ljudima koji su živjeli tako davno da postoji cijeli jedan kvantni svijet, pa su morali pojednostaviti kvantnu fiziku tako da je može razumjeti i petogodišnjak.”

Ovom nevjerovatnom dječaku najveći uzor je Nikola Tesla, a glavni cilj mu je učini ovaj svijet boljim mjestom.

Izvor: upliftconnect.comPreporučujemo