Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nije fotošop: Slike koje pokazuju najveći poraz čovječanstva

27. 11. 2019 - 15:00
|
|
by udrimuski.ba / Noizz
|
foto: twitter

Sirijom već  godinama divlja građanski rat, a zemlja je postala i bojno polje Rusije i Amerike. Zapravo, ono što je ostalo od zemlje.

Internetom se u svetlu nedavnih događaja šire slike ove zemlje pre i posle ratova gde na prvim vidimo prizore raskoša, egzotike, tradicije, života koji je nekad tu zemlju činio posebnom. Na drugim su ruševine, dokazi još jednog poraza čovečanstva, iste kao u svim zemljama uništenim bezumnim ratovima, sive, mučne i teške. Krvave.

Gradovi Sirije danas su razrušeni, a više od 500.000 Sirijaca je poginulo u sukobima, dok je više od šest miliona izbeglo.
 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“