Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ana Đerek pala na glavu i izgubila pamćenje, ne sjeća se da je bila na Olimpijskim igrama

24. 04. 2018 - 11:22
|
|
by udrimuski.ba / slobodnadalmacija.hr
|
foto: Slobodna Dalmacija

Prava se drama dogodila u ponedjeljak uvečer u gimnastičkoj dvorani u sklopu bazena Poljud.

Splitska olimpijka Ana Đerek u pokušaju preskoka pala je na glavu i doživjela potres mozga. Odmah je kolima Hitne pomoći prevezena u splitsku bolnicu, gdje joj je pružena pomoć.

U Gimnastičkom klubu „Marjan“ Ana se nakon nesreće nije ni sjećala da je nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ostala je na pretragama te će se tek pokazati koliko su teške povrede, radi li se samo o potresu mozga, ili je još nešto u pitanju.

Za Anin zalet u preskoku potrebna su 24 metra, ali dvorana u sklopu poljudskog bazena je već odavno neadekvatna za treniranje vrhunske gimnastike. Ana, stoga, kao reprezentativka, dio priprema odrađuje u dvorani u Nedelišću.

anadjerekavaz

No, za vrhunske rezultate to je premalo, ponekad pokuša i u splitskoj dvorani odraditi, vježbati za vrhunska ostvarenja, no to je uvijek iznimno rizično, Ipak, vrhunski sportisti pokušavaju, trude se, rade u teškim uvjetima ako treba, baš kao i Ana sada. Nažalost, ovog puta dogodila se nesreća, Ana je povrijedila glavu i nadamo se da će ipak u konačnici sve biti uredu.

Upozorenje je ovo svima koji utječu i mogu utjecati na uvjete rada u splitskim sportskim kolektivima. Vapaji iz GK ''Marjan'' sežu godinama unatrag, ali ništa se konkretno nije pomaklo da splitska gimnastika dobije bolje uvjete.

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo