Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ana Đerek pala na glavu i izgubila pamćenje, ne sjeća se da je bila na Olimpijskim igrama

24. 04. 2018 - 11:22
|
|
by udrimuski.ba / slobodnadalmacija.hr
|
foto: Slobodna Dalmacija

Prava se drama dogodila u ponedjeljak uvečer u gimnastičkoj dvorani u sklopu bazena Poljud.

Splitska olimpijka Ana Đerek u pokušaju preskoka pala je na glavu i doživjela potres mozga. Odmah je kolima Hitne pomoći prevezena u splitsku bolnicu, gdje joj je pružena pomoć.

U Gimnastičkom klubu „Marjan“ Ana se nakon nesreće nije ni sjećala da je nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ostala je na pretragama te će se tek pokazati koliko su teške povrede, radi li se samo o potresu mozga, ili je još nešto u pitanju.

Za Anin zalet u preskoku potrebna su 24 metra, ali dvorana u sklopu poljudskog bazena je već odavno neadekvatna za treniranje vrhunske gimnastike. Ana, stoga, kao reprezentativka, dio priprema odrađuje u dvorani u Nedelišću.

anadjerekavaz

No, za vrhunske rezultate to je premalo, ponekad pokuša i u splitskoj dvorani odraditi, vježbati za vrhunska ostvarenja, no to je uvijek iznimno rizično, Ipak, vrhunski sportisti pokušavaju, trude se, rade u teškim uvjetima ako treba, baš kao i Ana sada. Nažalost, ovog puta dogodila se nesreća, Ana je povrijedila glavu i nadamo se da će ipak u konačnici sve biti uredu.

Upozorenje je ovo svima koji utječu i mogu utjecati na uvjete rada u splitskim sportskim kolektivima. Vapaji iz GK ''Marjan'' sežu godinama unatrag, ali ništa se konkretno nije pomaklo da splitska gimnastika dobije bolje uvjete.

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv