Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Izviđač glavni favorit za titulu

17. 04. 2018 - 13:14
|
|
by udrimuski.ba / Avaz sport
|
foto: Avaz sport

Ljubuški Izviđač potvrdio je kvalitet i dobru formu kad je to bilo najpotrebnije, ali i najteže, u periodu kad je ekipa ušla u seriju ključnih utakmica na dva fronta.

Ljubušaci su u Banjoj Luci sa 22:19 savladali Borac, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu, i preuzeli prvo mjesto na tabeli sa dva boda prednosti nad ekipom Vogošće, koja je dugo predvodila premijerligaški karavan.

Veća želja

- Odigrali smo utakmicu na stvarno visokom odbrambenom nivou. U napadu smo imali širinu s Božidarom Lekovićem i Mateom Rodinom, a David Mandić opet je pokazao vrhunsku formu (šest golova, op. a.). No, prema mome mišljenju, najvažniji detalj na toj utakmici je odlična odbrana s igračem manje.

Mislim da nismo primili nijedan gol u situaciji kad smo bili brojčano slabiji, a imali smo čak 14 minuta isključenja. Pokazali smo veću želju, odličan pristup i karakter u jednoj od najvažnijih utakmica sezone - rekao je trener Izviđača Silvio Ivandija.

Malo je ko pobijedio u Banjoj Luci, a s ovim trijumfom Borac se, praktično, i definitivno oprostio od utrke za odbranu naslova.

Napravili spektakl

- Oni su stvarno napravili spektakl, bilo je skoro 2.000 ljudi u dvorani, digli su utakmicu na viši nivo zbog epiteta derbija i zato sam posebno zadovoljan što su je dečki odradili sa pravim pristupom - dodao je Ivandija.

Pobjeda izdiže ekipu Izviđača u favorita za osvajanje titule.

- Razmišljamo samo od utakmice do utakmice. Naravno da je svima drago doći na vrh na kraju, ali ima tu još dosta teških utakmica tako da želim da ekipa ostane skromna, na zemlji i čvrsto na nogama pa da igramo još bolje - upozorio je Ivandija.

Rezultati

Rezultati 20. kola: Derventa - Bosna (V) 22:22, Maglaj - Kakanj 35:31, Goražde - Konjuh 23:22, Bosna (S) - Sloga 28:33, Zrinjski - Slavija 35:34, Borac - Izviđač 19:22. Slobodna je Vogošća.

Poredak: Izviđač 48, Vogošća 46, Zrinjski 39, Borac 34, Bosna (V) 29, Konjuh i Sloga po 28, Maglaj 27, Slavija 25, Derventa i Goražde po 19, Kakanj i Bosna (S) po 7.

 Zadnje dodane

Preporučujemo