Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Haos u jednom od najopasnijih američkih zatvora, ubijena sedmorica zatvorenika

16. 04. 2018 - 15:18
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: index.hr

Više tučnjava izbilo je u jednom od najopasnijih američkih zatvora u Južnoj Karolini pri čemu su najmanje sedmorica zatvorenika ubijena, a najmanje 17 ih je povrijeđeno, potvrdili su iz tog zatvora.

Sigurnost u Lee zatvoru uspostavljena je tek osam sati nakon što je izbilo više tučnjava u tri zgrade u nedjelju navečer, rekao je portparol zatvora Džef Tejlon (Jeff Taillon), a prenosi "Fox News". Incident je počeo oko 19.15 sati, a situacija je dovedena pod kontrolu u tri sata u noći.

Svi zatvorski čuvari i policajci koji su intervenirali nepovrijeđeni su nakon incidenta, a policajci pomažu zatvorskoj službi u istrazi.
Hitne službe više okruga Južne Karoline intervenirale su u zatvoru, a lokalni mediji javili su da je pozvan i lokalni mrtvozornik.

Zatvor Lee bio je poprište više slučajeva nasilja u posljednje vrijeme. U martu je zatvorenik držao čuvara za taoca, a u februaru je jedan zatvorenik ubio drugoga u tučnjavi.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Uhapšeno sedam osoba za napade u Šri Lanki

Najmanje sedam ljudi uhapšeno je u vezi s napadima u Šri Lanki, u kojima je, prema posljednjim podacima, poginulo 190 ljudi, rekao je ministar za ekonomske reforme Harša de Silva

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE