Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Vaha me je doveo, s Vahom i odlazim

16. 04. 2018 - 14:15
|
|
by udrimuski.ba / avaz / Z. ŠARIĆ
|
foto: avaz

Vahid Halilhodžić vodio je Japan u kvalifikacijama i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, ali je, onda, dobio otkaz koji je iznenadio sve u fudbalskom svijetu.

Nemušto objašnjenje iz Fudbalskog saveza Japana nije razjasnilo zbog čega su uopće otjerali trenera koji je bio prvi u kvalifikacionoj grupi, ali se pretpostavlja da je razlog što Vaha nije želio da trpi zvijezde u timu i dao im je do znanja da možda uopće neće igrati.

Zajedno s Halilhodžićem, kao trener golmana Japana radio je još jedan bh. stručnjak - Enver Lugušić. Legendarnog golmana Sarajeva posljednjih dana zvali su sa svih strana da komentira ono što se dogodilo.

- Bio sam šokiran kad sam čuo za vijest, zaista se ničim nije moglo naslutiti da će se to dogoditi. Vaha je radio odličan posao, ostvario je cilj, ne znam, zaista, šta može biti razlog za smjenu – govori Lugušić.

Iako je s japanskim golmanima radio odličan posao, formirao i kampove za mlade, pronašao nekoliko talentiranih čuvara mreže, Lugušić ne razmišlja o eventualnom ostanku u ovoj zemlji.

- Čim sam saznao da Halilhodžić ide, i ja sam završio svoj posao u Japanu. Vaha me je doveo, s Vahom i odlazim. Nisam nijedne sekunde razmišljao, uvijek sam u karijeri bio odan trenerima s kojima sam radio.

Posla će biti, ne brinem se za to. Čast mi je što sam bio saradnik jednog takvog trenerskog velikana kakav je Vaha. Japanci će brzo vidjeti koliko su pogriješili – rekao je Lugušić, koji će krajem sedmice otputovati u Tokio kako bi raskinuo ugovor s Fudbalskim savezom Japana.

 Zadnje dodane

Velež će se vratiti gdje i pripada

Marko Tomaš rođen je 1978. godine u Ljubljani. Osnovnu školu pohađao je u Mostaru i Kljajićevu, a gimnaziju u Somboru. Živio je i radio u Sarajevu, Splitu i Zagrebu, nakon čega se vratio u Mostar, rodni grad svoje majke. Objavio je brojne zbirke poezije, kao i knjigu „Ivica Osim: Utakmice života“. Učesnik je brojnih književnih festivala i događaja širom Evrope. Također, objavljuje i novinske tekstove

Invazija ’Rođenih’ na kraljevski grad

U Jajcu vlada nogometna groznica, jer na Mračaj danas u 23. kolu stiže Velež, lider Prve lige Federacije BiH. Pred “Kraljevima” je težak zadatak, jer su “Rođeni” u četiri dosadašnja meča slavili tri puta, dok se jedan meč završio bez pobjednika

Preporučujemo