Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pomirili se Hamilton i Ferstapen

12. 04. 2018 - 14:19
|
|
by udrimuski.ba / Avaz sport
|
foto: Avaz sport

Vozač Red Bulla Maks Ferstapen (Max Verstappen) i zvanični šampion Luis Hamilton (Lewis) pomirili su se nakon sukoba u Bahreinu i dosta "varnica" van staze. Hamilton je nazvao holandskog pilota izrazom koji je teško prevesti na bilo koji drugi jezik ("dickhead").

Ali, ni Ferstapen nije ostao dužan, pa je odgovorio Hamiltonu da je "uvijek lako kriviti manje poznatog i mlađeg vozača".

U četvrtak, ipak, po dolasku u Šangaj, zakopane su ratne sekire.

- Pošto sam ja stariji, mislim da je bilo važno da prvi priđem, pružim ruku i smirim strasti. Rekao sam da mi je žao, da je sve to prošlost i da poslije svega, nije ni bitno ko je pogriješio. Prihvatio je i to je znak poštovanja, znak da je taj problem prevaziđen, da možemo da okrenemo sljedeću stranu - rekao je Hamilton.

TAGOVI:Zadnje dodane

Odbojkaši Srbije prvaci Evrope

Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da su i odbojkaši i odbojkašice aktuelni šampioni Evrope. Prethodno se to dogodilo prije osam godina.

Preporučujemo

Govornica: Savjeti za političare

O ovosedmičnoj Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić, zajedno sa našim slušateljima pronalazi savjete za političare Bosne i Hercegovine, godinu dana nakon neformiranja vlasti

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke