Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Predrag Kojović u Udri muški: "Nastavljam borbu protiv fašizma koji nas okružuje.."

05. 04. 2018 - 08:41
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

"Jutros u emisiji Udri muški gost Predrag Kojović. Otac partizan, sin se bori protiv današnjeg fašizma, od strane današnjih vlastodržaca njegov patriotizam je doveden u pitanje zbog Mustafe Busuladžića... Tri događaja me vežu za tebe, nastavlja priču dr. Čehajić, 1965. godine su me zvali u Travnik iz porodilišta, kažu rodio se mali Predrag, zatim 1988. godine zvali me na Pravni fakultet kada je mali Predrag diplomirao, a treći događaj koji me veže za tebe je, kada si osnovao Našu stranku. Ovaj čovjek preda mnom nije četnik. Nekada padne kao i Džeko, ali opet se digne", uputio je dr Čehajić riječi dobrodošlice Predragu Kojoviću.

"Nekako me podsječaš na lika koji 1941. godine stoji na mostu na Neretvi, i gleda četnike, ovamo partizani, tamo Nijemci, i ti kažeš stanite malo ljudi, ja dolazim iz Naše stranke", dodao je Batko.

Kojović: Moram priznati da se nalazimo usred nekog luđačkog kampa, da Bosanci i Hercegovci uvijek glasaju za iste ljude. Osvrnuću se na Buša 2004 godine. Tako je i kod nas. Narod uvijek glasa za iste. Moram priznati da ova vrsta političke komunikacije dovodi na vlast SDA, HDZ, SNSD i druge političke partije istog nacionalnog prefiksa...

Batko: Volis li Čovića, Dodika, Bakira..? Je li ti normalno da Alija Izetbegović, Bakir Izetbegović, zatim i snaha hoće da budu sultani i sultanice, a ti si četnik?

Kojović: ( smijeh )

Gledajte LIVE emisiju Udri muški.

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo