Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Dino Konaković u Udri muški: "Ovo je konfrontacija sa svakom strankom koja uništava.."

04. 04. 2018 - 08:08
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u emisiji Udri muški gost, borac, fajter, Dino Konaković, koji iza sebe ima veliku političku utakmicu, udarac u najveću stranku u kojoj je ponikao, ali ima nas koji smo poznavali Dinu i prije politike, i koliko znamo niko mu ništa nije dao. Ima ona stara izreka, ako imaš oraha u džepu ne napadaš...

Gledajte LIVE.

Slušajući Konakovića, stiče se utisak da se radi o najpoštenijem i najstručnijem političaru kojeg je Sarajevo ikada imalo, jer tvrdi da se zalaže za stručne kadrove, a ne za podobne. Ipak, 26.marta ove godine, podnosi ostavku na funkciju premijera Kantona Sarajevo, nakon što mu je kantonalna Skupština 19. marta izglasala nepovjerenje. Konaković je na funkciji premijera bio tri godine, a prije ostavke na tu funkciju, podnio je ostavku i na sve funkcije u Stranci demokratske akcije.

Osnovao je novi politički projekat, stranku Narod i pravda čiji je osnivački skup održan, 22. marta u Domu mladih.

"Dragi Dino šta nam ovo rade?", počeo je Batko razgovor sa gostom i nastavlja,"Dino, ti si bio ništa, nigdje te nije bilo. Onda si hodao ulicom i stao pred Centralu SDA, gladan, žedan i tamo stoji Zukić i kaže, mali hajde ovamo i bićeš premijer... I tako, sve ti je stranka dala, nisi imao ni za kifle.."

Podsjećamo, Dino Konaković u politiku ulazi 2004. godine kao član Stranke demokratske akcije. Iste godine je izabran u Opštinsko vijeće Opštine Centar Sarajevo. Pred istek četverogodišnjeg mandata, na lokalnim izborima 2008. Godine, kandidovao se za načelnika Opštine Centar, ali nije dobio podršku birača. Dvije godine kasnije ulazi u Skupštinu Kantona Sarajevo i postaje predsjednik Kluba poslanika SDA. Nakon opštih izbora u BiH u martu 2015. Godine, imenovan je za premijera Kantona Sarajevo.

"Ovo nije konfrontacija sa mojom bivšom strankom, već sa svakom strankom koja ima koncept da uništi sve što se može uništiti u našoj državi..", kazao je Dino Konaković.

"Boga mi Dino kako si krenuo, niti Čović, ni Izetbegović a ni Dodik ne može preći u tvoju stranku. Treba ispuniti sve uslove Statuta tvoje stranke!? Treba izvršiti porijeklo imovine!?", kroz smijeh je Batko postavio pitanje gostu.

"Oni sigurno ne mogu biti članovi stranke Narod i pravda, niti su za narod niti su za pravdu..", takođe kroz smijeh odgovora Konaković...

Pogledajte video...Zadnje dodane

Preporučujemo