Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

U Parizu predstavljeni Huawei P20 i P20 Pro

28. 03. 2018 - 14:42
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: avaz

Huawei Consumer Bussines Group predstavila je dugoočekivane modele Huawei P20 i Huawei P20 Pro u Parizu.

Pro je prvi telefon s trostrukom Leica kamerom, dok oba modela posjeduju do sada neviđene karakteristike vještačke inteligencije, kombinirajući tehnologiju i umjetnost, i omogućavaju neprevaziđeno iskustvo korištenja pametnog telefona, prenosi B92.

- Inspiraciju za konstantno napredovanje u pogledu dizajna i inovacije uvijek tražimo u umjetnosti - rekao je izvršni direktor ove kompanije Ričard Ju (Richard Yuu).

HUAWEI P20 serija nastala je na temeljima uspješne saradnje s kompanijom ''Leica''. S prvom ikada trostrukom kamerom na modelu HUAWEI P20 Pro, unaprijeđenom dualnom kamerom na modelu HUAWEI P20 i moćnom vještačkom inteligencijom oba uređaja, čak i najzahtjevniji korisnici današnjice mogu da zabilježe i podijele sve ljepote svijeta koji ih okružuje, dodao je.

HUAWEI P20 serija sadrži napredni inteligentni sistem kamere koji korisnicima donosi nevjerovatne mogućnosti unapređenja svakog aspekta pametne fotografije, što joj je donijelo najviši sveukupni rezultat od strane DxOMark's.

Huawei P20 donosi unaprijeđen sistem kamera koji omogućava veći prijem svjetlosti i više detalja za ljepšu fotografiju, uz revolucionarnu Leica trostruku kameru i peterostruki hibridni zum na HUAWEI P20 Pro modelu, i Leica dual kameru na modelu HUAWEI P20.

Inovacije u fotografiranju i Master AI koji, na temeljima vještačke inteligencije, omogućava profesionalne vještine fotografiranja i HUAWEI AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije. P20 serija ima i vanvremenski dizajn s jedva primjetnim okvirom ekrana.

Ova dva modela napravljena su u potpuno novim bojama - Twilight i Pink Gold. Prednju stranu novih uređaja čini HUAWEI FullView displej veličine 5.8 inča kod modela HUAWEI P20 i 6.1 inča kod HUAWEI P20 Pro, sa zaobljenim ivicama za nevjerovatno komforno držanje i korištenje telefona, ultra tankim okvirom, impresivnim odnosom veličine ekrana i kućišta telefona za bolji doživljaj prilikom gledanja u ekran i više sadržaja na njemu, bilo da čitate ili igrate igrice.

HUAWEI P20 Pro posjeduje trostruku Leica kameru s najvećim brojem piksela od svih pametnih telefona na tržištu – kameru koju podržava 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor s teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju.

S otvorima blende od f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za fotografiranje jasnih, oštrih detalja, savršene bistrine, HUAWEI P20 Pro posjeduje i potpuno novo Leica sočivo s trostrukim optičkim zumom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), koje omogućava fotografiranje s velike udaljenosti ekvivalentno petostrukom hibridnom zumiranju, kao i posebno osjetljiv senzor za fotografiranje u uvjetima lošeg osvjetljenja po standardima ISO 102400.

HUAWEI P20 oslanja se na čvrste temelje svog prethodnika s potpuno novom Leica dual kamerom sa sočivom od 12MP i veličinom piksela do 1.55 μm, kao i monohromatskim sočivom od 20MP, koje mu omogućava fotografiranje u uvjetima lošeg osvjetljenja.

Uređaji HUAWEI P20 serije imaju stabilizaciju sa šest osa i napredni usporeni snimak od 960fps, što je 4 puta više od standardnog 240fps učinka i hvata detalje koje je nemoguće vidjeti golim okom.

Uz UltraSnapshot režim, ovaj uređaj može da napravi fotografiju za samo 0.3 sekunde jednostavnim duplim klikom dugmeta za utišavanje, čak i kada je ekran ugašen.

HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) stabilizuje noćne fotografije slikane iz ruke i rezultira fotografijama odličnog kvaliteta, čak i bez upotrebe stativa. Najnovije dostignuće unapređenog sistema kamere je i 4D sočivo s mogućnošću predviđanja.

U ovom režimu rada, kamera registruje objekte koji se pomjeraju i posebno se fokusira na njih u cilju da zabilježi što više detalja objekata u pokretu. Još jedan novitet u HUAWEI P20 seriji je opcija AI – Assisted Composition, koja daje inteligentne prijedloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

Dodatno, HUAWEI HiAI ekosistem poboljšava iskustvo korištenja čitavog niza aplikacija. Na primjer, HUAWEI P20 serija sadrži vlastiti Prisma procesor, koji podržava preporuke za filter u realnom vremenu zasnovane na prepoznavanju objekata i scenarija, a brzina proračuna je 3 do 4 puta veća nego na Cloud verziji.

U saradnji s kompanijom Google, HUAWEI P20 serija podržava Google ARCore što donosi napredne AI mogućnosti.Preporučujemo