Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

YouTube kreće u borbu protiv lažnih vijesti i teorija zavjere

14. 03. 2018 - 08:50
|
|
by udrimuski.ba / index.hr
|
foto: arhiva

YouTube će kroz nekoliko sedmica uz videozapise početi prikazivati tekstove s Wikipedije i drugih web stranica, pokušavajući tako suzbiti lažne vijesti i teorije zavjere, najavila je u utorak izvršna urednica tog servisa za objavljivanje videozapisa Susan Vojcicki.

Vojcicki je na konferenciji u Austinu u Teksasu prikazala model s "informacijskim znakovima", kojima će se predstaviti alternativna stajališta uz videozapise koji ispituju nauku ili iznose teorije zavjere o događajima kao što je slijetanje na Mjesec, prenosi Index.hr.

Takve informacije prvo će se pojaviti na temama o kojima postoji značajan broj videozapisa.

"Ljudi će i dalje moći gledati videozapise, ali će također imati pristup dodatnim informacijama, moći će kliknuti i vidjeti ih", rekla je Vojcicki.

Nakon poziva raznih političkih zastupnika i skupina za zaštitu medija da YouTube pomogne u zaustavljanju širenja prijevara i lažnih vijesti, prošle godine je firma prilagodila svoje algoritme kako bi promovirala ono što naziva "autoritativnim izvorima".

Iako su na YouTubeu muzika i video igre mnogo popularniji, firmi je ove godine prioritet pronaći rješenje za kritike zbog objavljivanja lažnih vijesti i kvazinaučnih zapisa.

 

 

TAGOVI:Preporučujemo