Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Goran Kovačević u emisiji Udri muški: "Najveće zlo doživljavamo od naših susjeda.."

12. 03. 2018 - 08:31
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u emisiji Udri muški gost Goran Kovačević. Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka 2006. godine, a magistrirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2009. godine. Doktorirao je na katedri sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu 2013. godine. Zaposlen je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu od 2007. godine. Jedan je od najutjecajnijih bh. stručnjaka iz oblasti sigurnosti i međunarodnih odnosa u jugoistočnoj Evropi, autor više naučnih radova iz ove oblasti i ugledni je politički analitičar.

Batko: "Gorane, kaže pjesma da slava i novčići nisu najvažniji.. Ima neka teorija da smo mi divan narod... Gorane, jesu li nam za ovu političku situaciju koja se dešava u Bosni i Hercegovini, krivi Bugari?"

Goran Kovačević: "Kroz historiju se pokazujue, da smo mi narod koji ne treba puno zavađati ni zakuhavati. Imamo niz razloga da to uradimo. Nema drugog krivca do ovih domaćih izdajnika. Kod nas generalno nema povjerenja među narodom... Mi smo svrnuli u ovo mračno doba.."

Batko: "Kako analiziraš 2014. godinu, kada su bile poplave, kada se nije znalo čija kuća je bošnjačka, čija srpska ili hrvatska?"

Goran Kovačević: "Naš narod ima karakteristiku da je solidaran. Večina ljudi živi rutinski život. Primorani su da slušaju svoje političke vođe.

Batko: "Gorane, ovo je emisija Udri muški, ti si se pokazao kao čovjek iz nauke... Nemam ništa protiv čobana koji čuvaju svoja stada, ali kako je moguće da Čović kaže da je BiH građansko -islamska država? Drugi kaže ovo, i živi od očeve slave... Treći kaže ono i propagira najžešći nacionalizam na našim prostorima..?"

Goran Kovačević: "Ostaju najrigidniji nacionalisti. Moram se vratiti na medije, Čović je protiv demokratije... Građanska država je pitanje forme... Uzmite formu BiH. Dražava konstitutivnih naroda... Hrvatskoj i Srbiji odgovara da priča da smo mi leglo terorizma.... Najveće zlo upravo doživljavamo od naših susjeda. Mora se glasati i trebalo bi uvesti kaznu ko ne bude glasao. Tek tada mi možemo govoriti o ozbiljnom pristupu ovoj državi.."

 

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo