Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA: Sastanak Predsjedništva BiH sa šefovima Hrvatske i Srbije održan u gradu u kojem je demokratija ubijena

06. 03. 2018 - 14:54
|
|
by otvorena mreža
|
foto: otvorena mreža

U današnjem izdanju emisije Govornica, koja se emituje na talasima radija OTVORENA MREŽA svaki radni dan od 15:30-17:00h gostovao je Adnan Huskić politolog i predavač na sarajevskom SSST univerzitetu (Školi za nauku i tehnologiju).

Urednica i voditeljica današnje emisije Rubina Čengić sa gostom je govorila o današnjem sastanku članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji nije osnovan u skladu sa Pravilnikom o radu Predsjedništva BiH, te o odnosima Bosne i Hercegovine sa susjednim državama.

Na samom početku emisije urednica i voditeljica Rubina, istakla je da je ovaj sastanak održan u gradu gdje je demokratija ubijena, te da je ovo sastanak bez dnevnog reda i bez utvrđenih tema, a gost u studiju Adnan Huskić se složio istakavši da ovaj sastanak pokazuje da nema jasan smjer.

„Vučić je poznat kao figura koja uvijek smiruje situaciju, a onda imate Dačića koji služi kao megafon i govori ono što jeste. Hrvatska je u cijeloj ovoj priči specifična jer je i članica EU i postoji evidentan interes“, istakao je Adnan.

Kompletno izdanje emisije Govornica, kao i komentare slušalaca koji su pozivali direktno u program, možete poslušati na linku ispod.

 

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!