Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA: Sastanak Predsjedništva BiH sa šefovima Hrvatske i Srbije održan u gradu u kojem je demokratija ubijena

06. 03. 2018 - 14:54
|
|
by otvorena mreža
|
foto: otvorena mreža

U današnjem izdanju emisije Govornica, koja se emituje na talasima radija OTVORENA MREŽA svaki radni dan od 15:30-17:00h gostovao je Adnan Huskić politolog i predavač na sarajevskom SSST univerzitetu (Školi za nauku i tehnologiju).

Urednica i voditeljica današnje emisije Rubina Čengić sa gostom je govorila o današnjem sastanku članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji nije osnovan u skladu sa Pravilnikom o radu Predsjedništva BiH, te o odnosima Bosne i Hercegovine sa susjednim državama.

Na samom početku emisije urednica i voditeljica Rubina, istakla je da je ovaj sastanak održan u gradu gdje je demokratija ubijena, te da je ovo sastanak bez dnevnog reda i bez utvrđenih tema, a gost u studiju Adnan Huskić se složio istakavši da ovaj sastanak pokazuje da nema jasan smjer.

„Vučić je poznat kao figura koja uvijek smiruje situaciju, a onda imate Dačića koji služi kao megafon i govori ono što jeste. Hrvatska je u cijeloj ovoj priči specifična jer je i članica EU i postoji evidentan interes“, istakao je Adnan.

Kompletno izdanje emisije Govornica, kao i komentare slušalaca koji su pozivali direktno u program, možete poslušati na linku ispod.

 

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv