Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

"Moja najveća želja je da moj sin ostane živ..."

28. 02. 2018 - 21:30
|
|
by udrimuski.ba / Nina Pašić
|
foto: udrimuski.ba

Sedamnaestogodišnjem Ervinu Kukiću iz Sarajeva ustanovljena je dijagnoza PECTUS INFUNDIBIIFORME GRADUS GRAVIS, BORNHITIS ACUTA, tačnije urođeni deformitet zida grudnog koša, te je što prije potrebno uraditi medicinske operativne zahvate kako bi mu se ispravio grudni koš.

Ervin živi u Tantalovim mukama. Bori se zrak iz minute u minutu.

nerminaalicum

Nermina Alić: "Moj sin je rođen sa ovim deformitetom. Od kada je bio beba vodim ga kod ljekara. Naši ljekari rekli su mi da ga ne mogu operisati. Na moje pitanje da nas negdje upute, rekli su da ne mogu to uraditi, jer bi ONI u tom slučaju morali snositi kompletne troškove liječenja. Kontaktirali smo kliniku Acibadem u Istanbulu, međutim potrebno je 60.000KM za život moga sina. Nakon toga, otišli smo u privatnu kliniku "Medica" u Beogradu, gdje su rkazali da ga mogu operisati, ali potrebno je 20.000 KM. Ja sam uspjela skupiti 4,000 KM. Rekli su mi da će moj sin umrijeti za mjesec dana, ako ništa ne uradimo. Moja najveća želja je da moj sin živi, da ide u školu i živi normalno."


Batko: "Pozivam sve Bosance i Hercegovce, pozivam našu dijasporu, pozivam građane i normalne ljude da spasemo Ervina Kukića pozivom na humanitarne brojeve 17030 i 17050 i da zajedno pokušamo pomoći. Siguran sam da ćemo uspjeti. Narodi i narodnosti Bosne i Hercegovine, države koju su osakatili, POMOZIMO!"

ervinkukicumZadnje dodane

Preporučujemo