Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Von rasula djedov pepeo po Pjongčangu

23. 02. 2018 - 12:17
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Američka skijašica Lindzi Von (Lindsey Vonn) odlučila je da oda počast svom djedu po završetku svoje posljednje trke na Zimskim olimpijskim igrama Pjongčangu. Von je prije Igara konstantno govorila da će skijati za svog djeda koji je preminuo u novembru prošle godine.

U njegovu čast je osvojila bronzu u spustu, a u petak je danas je njegov pepeo po stijeni u blizini staze na kojoj se takmičila u toj disciplini.

- Znam da bi mu značilo da se vratio ovdje, jedan njegov dio će zauvijek biti u Južnoj Koreji - rekla je Von.

Djed američke skijašice je bio inženjer u američkoj vojsci tokom Korejskog rata. Preminuo je u novembru u 88. godini.Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!