Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Za Siriju krenuo još jedan kontejner pomoći iz BiH

20. 02. 2018 - 09:42
|
|
by udrimuski.ba / agencije
|
foto: agencije

Domaća humanitarna nevladina organizacija MFS-EMMAUS otpremila je danas za Siriju kamion s odjećom i obućom, a radi se o 543 kutije i 203 vreće upakovane odjeće i obuće koju su građani donirali u humanitarne kontejnere, a koje je MFS–EMMAUS ranije postavio u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku.

Jedan dio garderobe prikupljen je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac tokom ramazana prošle godine.

Ova pomoć bit će dostavljena direktno u Siriju preko sirijske humanitarne organizacije "Masrrat“ čiji je predstavnik Jaser Vafai (Yasser Wafai) prisustvovao danas ispraćaju kontejnera.

On će zajedno s uposlenikom MFS-EMMAUS-a Mohamedom Jaserom Sabagom (Mohammed Yaser Sabagh) pratiti kontejner i nadzirati podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

- Bosanski narod pokazuje veliku empatiju jer pomaže narod u Siriji u teškim vremenima. Iako su daleko od Sirije hiljadama kilometara, oni su bliski našim srcima. Ova pomoć će biti podijeljena udovicama, djeci siročadima i drugima - kazao je Vafai, saopćeno je iz organizacije MFS-EMMAUS.

Direktor ove organizacije Hamzalija Okanović ističe da je MFS-EMMAUS dosad u saradnji s muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Banjalučkim i Sarajevskim u ovu zemlju dopremio 53 šlepera, odnosno 1.280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječijih pelena, a ovaj kontejner garderobe nastavak je humanitarne misije "BiH za Siriju".

- Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovu pomoć pošaljemo ratom pogođenom sirijskom narodu koji godinama preživljava ono što smo mi nekada. Pokazali smo još jednom toliko puta dokazanu solidarnost - poručio je.

 Zadnje dodane

Komšić osudio terorističke napade na Šri Lanki

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke Maithripalu Sirisenu, osudivši terorističke napade koji su se dogodili na više lokacija

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE