Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Bjelašnica: Francuzi ubjedljivi pobjednici FIS Snowboard Europa kupa

20. 02. 2018 - 09:14
|
|
by udrimuski.ba/FIS Snowboard Europa
|
foto: FIS Snowboard Europa

Protekli vikend u Štinjem Dolu na Bjelašnici vožene su utrke sedmog FIS Snowboard Europa kupa u disciplinama Slope Style i Big Air. U konkurenciji od preko 40 takmičara iz 13 zemalja Francuska reprezentacija ostvarila je tri pobjede.

Enzo Valax, juniorski prvak Francuske iz 2016. godine, osvojio je prvo mjesto u muškoj kategoriji u obje discipline. Sedamnaestogodišnji francuski reprezentativac prvi put je nastupio na Bjelašnici i nije krio oduševljenje pobjedom, ali i uslovima za vožnju.

„Zadovoljan sam vožnjom i plasmanom. Bilo je sjajno učestvovati na ovom takmičenju i nadam se da se vidimo i naredne godine,“ poručio je Valax.

Drugo mjesto u disciplini Slope Style koja je vožena u subotu, zauzeo je predstavnik Poljske Piotr Tokarczyk, a treće predstavnik Srbije Matija Milenković. U ženskoj kategoriji prvo i drugo mjesto pripalo je predstavnicama Slovenije Evi Kralj i Tanji Tinkari Valcl, dok je treće mjesto zauzela Lea Jugovac, predstavnica Hrvatske.

U nedjelju je vožena utrka u disciplini Big Air, gdje su francuzi briljirali u obje kategorije. Pored pobjede Valaxa u muškoj kategoriji drugo mjesto zauzeo je Sasha Moretti, dok je treće mjesto pripalo slovencu Naju Mekincu. Francuskinja Thalie Larochaix osvojila je prvo mjesto u ženskoj kategoriji, a slijede je Lea Jugovac na drugom i Eva Kralj na trećem mjestu.

Našu zemlju predstavljalo je sedam takmičara od kojih je u disciplini Slope Style najbolji rezultat u ženskoj kategoriji ostvarila Neira Mulić plasirajući se na 4. mjesto, odnosno Edis Ozturk u muškoj kategoriji, plasmanom na 11. mjesto. Mulić i Ozturk su i u disciplini Big Air ostvarili najbolje rezultate plasmanom na 5., odnosno 12. mjesto.

FIS Snowboard Europa kup najznačajniji je snowboard događaj u našoj zemlji, a ove godine vožena je i testna utrka za Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. u disciplini Slope Style.

FIS Snowboard Europa kup održava se u organizaciji Freestyle Team i Skijaškog Saveza BiH, a uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Olimpija, Monster, Blow Up, Gelender, Molimao, Purple Key, Hotel Hills i Hotel Hollywood.Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv