Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crnadak: Rad Komisije pretvoren u hajku na mene

20. 02. 2018 - 08:53
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Ministarstvo vajskih poslova BiH će poštovati zaključke Privremene istražne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i nastaviti saradnju i s parlamentom BiH i s drugim institucijama koje mogu doprinijeti boljem međunarodnom položaju BiH - izjavio je danas za Fenu šef bh. diplomatije Igor Crnadak.

"Iako je očigledno da su SNSD i njihovi mediji, zajedno sa svojim partnerima u Federaciji BiH, ispolitizovali rad ove komisije i pretvorili ga u otvorenu hajku na mene, vjerujem da će ona profesionalno završiti posao koji joj je povjerio Dom naroda", naveo je Crnadak.

Dodaje da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH za potrebe rada Komisije pripremilo obiman materijal.

"Prisustvovao sam jednoj od sjednica Komisije u oktobru prošle godine, zajedno s rukovodstvom Ministarstva vanjskih poslova BiH i odgovorili smo na sva postavljena pitanja",  rekao je on.

Ta sjednica je, kaže, na njegov zahtjev, bila otvorena za javnost.

"Bilo bi dobro da se njen cijeli sadržaj objavi, jer neki članovi, koji danas napadaju i mene i Ministarstvo, tada nisu tako govorili", rekao je Crnadak.

Sjednica Privremene istražne komisije za pribavljanje informacija o vanjsko-političkom statusu BiH najavljena je za danas.

Šef bh. diplomatije Igor Crnadak trenutno je na službenom putu u Kataru.Zadnje dodane

Preporučujemo