Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mimo Šahinpašić se vraća kući i jedva čeka da vidi svoje cure

19. 02. 2018 - 14:00
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Kako javlja OTVORENA MREŽA, naš prijatelj i novinar Mimo Šahinpašić stiže u Sarajevo u srijedu iz Grenobla, Francuska. Na sarajevski aerodrom sletiće u 12 sati i 45 minuta, let iz Minhena. To su ta vrata SARAJEVSKOG aerodroma koja spajaju ljude, kako često kaže predsjednik OTVORENE MREŽE, dr. Almir Čehajić Batko.

Mimo je uspješno retransplantiran 1. februara ove godine u jednoj od najizazovnijih retransplantacija bubrega (kojeg mu je donirao Nedžad Nećko Omerspahić ) koje je francuski tim prof. Lionela Rostainga izveo posljednjih godina. Izuzetno zahtjevan bio je i postupak deimunizacije gdje je Šahinpašić imao čak rekordnih 17 sesija deimunizacije.

„Doslovno smo mu isprali krv. I sam Bog je bio uz nas u ovoj retransplantaciji“, rekao je prof. Rostaing.

„Ono što mislimo, to se na kraju i desi, samo treba vjerovati u ono što mislimo, presretan sam“, rekao je Batko.

Nakon posljednjih provjera i saniranja manje komplikacije koja se naknadno pojavila, Mimo se vraća na zadovoljstvo cjelokupnog francuskog tima.

Mimo se zahvalio svima koji su mu pomogli, svima koji su brinuli, pisali mu, nudili pomoć, a najviše je bio sretan nakon današnje posljednje kontrole na kojoj su mu francuski ljekari poručili „Šahinpasic, možeš za Sarajevo“.

"Jedva čekam da vidim svoje cure – kćerkicu Noru, suprugu Dajanu, prijatelje. To je jedino što mi fali", ponovio je Mimo iz Grenobla stotinu puta.

Team OTVORENE MREŽE!

batkomimoUM2

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara