Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GRENOBLE: Mišo Todorović uspio u svojoj misiji, donirao bubreg rodici Milijani

16. 02. 2018 - 20:06
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza
|
foto: otvorenamreza

U poslijepodnevnim satima jučer, prema izvještajima koordinatora OTVORENE MREŽE s terena iz Grenobla, u bolnici „Michallon“, uspješno je završena transplantacija bubrega različitih krvnih grupa gdje je Mišo Todorović (48) iz Višegrada donirao bubreg svoj rodici Milijani Ćećez (49) u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, a kojeg ista realizuje tamo uz tim najboljih francuskih ljekara.

I Mišini i Milijanini medicinski parametri su sjajni i oboje se osjećaju jako dobro. Milijanin kreatinin imao je još juče već vrijednost 145 (što je već približno normalnom kreatininu i sjajan rezultat za prvi dan, da vas napomenemo da kod dijaliznih pacijenata vrijednsti kreatinina, a koji je jedan od najvažnijih parametara rada bubrega, doseže vrijednosti i preko 1000).

Mišo i Milijana jako su sretni da je sve prošlo tako dobro, a prve dojmove imate priliku vidjeti u videima i foto priči koji slijede.

 

Podsjetićemo vas da se radi o prvim rođacima koji su čitav život snažno povezani i učinili bi sve jedno za drugog. Tako je Mišo u proteklih nekoliko mjeseci propustio i dobor plaćeni posao u Rusiji kako bi mogao obaviti sve pripremne radnje za transplantaciju, a najvažnija misija mu je bila da Milijanu vrati 10-godišnjoj kćerki Milici koju je jako dugo čekala u životu.Zadnje dodane

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara