Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Austrijanac slomio vrat, ustao pa završio utrku

16. 02. 2018 - 14:45
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot/ video

Austrijski snouborder Markus Šajrer (Marcus Schairer) jedan je od junaka iz sjenke Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Šrajer je u četvrtak poslije teškog pada u četvrtfinalu krosa slomio peti vratni pršljen, ali je 30-godišnji Austrijanac ipak završio utrku.

Uprkos teškom padu, od siline udarca su mu odletjele zaštitne naočare, Šajrer je ustao i stigao do cilja kao četvrti.

Nakon utrke je prevezen u bolnicu gdje mu je ustanovljen prijelom petog vratnog pršljena, ali je u stabilnom stanju, izbjegao je trajno oštećenje.

Šrajeru su ovo treće olimpijske igre, nastupao je prije četiri godine u Sočiju i prije osam u Vankuveru.

 

 

 

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE