Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Austrijanac slomio vrat, ustao pa završio utrku

16. 02. 2018 - 14:45
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot/ video

Austrijski snouborder Markus Šajrer (Marcus Schairer) jedan je od junaka iz sjenke Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Šrajer je u četvrtak poslije teškog pada u četvrtfinalu krosa slomio peti vratni pršljen, ali je 30-godišnji Austrijanac ipak završio utrku.

Uprkos teškom padu, od siline udarca su mu odletjele zaštitne naočare, Šajrer je ustao i stigao do cilja kao četvrti.

Nakon utrke je prevezen u bolnicu gdje mu je ustanovljen prijelom petog vratnog pršljena, ali je u stabilnom stanju, izbjegao je trajno oštećenje.

Šrajeru su ovo treće olimpijske igre, nastupao je prije četiri godine u Sočiju i prije osam u Vankuveru.

 

 

 

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“