Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Kvadrat u Parizu 7.600 eura, u Amsterdamu 3.900

15. 07. 2019 - 11:06
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: prtscr

Osjetan rast privrede eurozone i obilje vrlo jeftinih kredita dovode do rasta cijena nekretnina, koji je među evropskim gradovima najprimjetniji u Amsterdamu i Dablinu.

Prema istraživanju firme "Savills", u Holandiji se trenutno događa eksplozija cijena nekretnina, prenosi Poslovni.hr.
U Amsterdamu cijene godišnje rastu gotovo 21 posto, a prosječna cijena kvadratnog metra doseže 3.925 eura. Slaba ponuda, velika potražnja i stabilna ekonomija rezultirali su rastom cijena u Dablinu za 12,3 posto, a za "kvadrat" u prosjeku treba izdvojiti 3.227 eura.

Na trećem je mjestu Pariz s 8,3 posto rasta. Prosječna cijena se kreće oko 7.590 eura, a na rast je utjecala i potražnja zbog Breksita te domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine.

 



Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!