Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pet korisnih postavki za Android koje vjerojatno ne znate

14. 02. 2018 - 12:29
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: Pixabay

Uvjereni ste kako izvrsno poznajete svoj smartfon s operativnim sistemom Android?

Povećanje zaslona

Naišli ste na jako sitan tekst ili sličicu dok ste surfali? Ponekad taj problem možete riješiti tako što ćete koristiti pinch-and-zoom. A ako niste uspjeli, pokušajte s rješenjem koje nudi Android. Otvorite Settings, pa Accessibility, System i potom uključite opciju Magnification Gesture. Kad to učinite, tri puta kucnite po zaslonu za zumiranje, dok se kretati po zaslonu možete uz pomoć dva prsta. Tri puta kucnite po zaslonu za povratak u standardni pregled.

Okrenite boje na zaslonu naglavačke

Izbornik Accessibility nudi i druge korisne značajke. Evo kako možete preokrenuti boje na zaslonu, što je korisno slabovidnima ali i svima ostalima (recimo, kad želite smanjiti blještanje zaslona). Otvorite Settings, pa Accessibility, Display i zatim uključite Color Inversion. Moguće je kako na nekim uređajima ovo neće biti moguće. Na onima na kojima jest morat ćete ponoviti postupak svaki put iznova kad poželite uključiti ili isključiti tu opciju.

Proširite mogućnosti ispisa

Ponekad je korisno printati s pametnog telefona. Servis Google Cloud Print dio je Androida već duže vrijeme, ali zašto ne biste dodali podršku za više pisača? HP, Brother, Canon, Xerox i Epson je redovno nude. Otvorite Settings, pa Printing i potom Add Service. Pojavit će se popis dostupnih pisača. Novi dodajte tako što ćete kucnuti na sličicu i potom na Install.

Učinite lozinke vidljivima

Koliko puta ste morali ponovno utipkati lozinku zato što ste pogrešno unijeli slovo ili broj? Bilo bi lakše unositi lozinke kad bi smo vidjeli što pišemo umjesto onih točkica i zvjezdica, zar ne? Pa, to ćete učiniti ako otvorite Settings, Security, Passwords i uključite značajku Make passwords visible. Naravno, nakon što to napravite morat ćete dobro paziti gleda li neko drugi u zaslon dok unosite lozinku.

Skratite vrijeme dugog pritiska

Još jedna značajka koju ćete naći u izborniku Accessibility, a pomoću koje možete odrediti koliko dugo treba zadržati pritisak kako bi došli do dodatnih opcija. Otvorite Settings, pa Accessibility, System i Touch and hold delay. Možete birati između Short, Medium ili Long, piše tportal.hr.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Govornica: Rubina Čengić i Maja Gasal- Vražalica

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Rubina Čengić, gošća je bila bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini i osnivačica Političke akademije za mlade žene, Maja Gasal- Vražalica, koja priča o procesu uspostave vlasti, o DF-u, o nacionalizmu na terenu...