Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Konaković: Ukoliko osjetim da moja pozicija usporava ili ometa rad Vlade, otići ću sam

12. 02. 2018 - 13:57
|
|
by udrimuski.ba / avaz
|
foto: A. Durgut

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković održao je danas konferenciju za medije na kojoj je ponovo govorio o razlozima napuštanja SDA te o tome kako će Vlada na čijem je čelu nastaviti raditi.

Upitan da prokomentira saopćenje Kantonalnog odbora SDA, u kojem se traži da podnese ostavku, Konaković je kazao kako se iz tog saopćenja vidi sva razlika u njegovom i konceptu SDA.

- Tu se vidi razlika između mene i tog policajca koji je pisao saopćenje. Ukoliko se skupi 18 glasova u Skupštini za moju smjenu, ja ću otići – kazao je Konaković.

On je dodao da se radi i o političkom pozicioniranju pred izbore jer se on namjerava i dalje baviti politkom, ali ne onako kako to SDA radi.

- Vidio sam da može drugačije, nažalost, po SDA, nismo uspjeli napraviti kritičku masu koja bi podržala takve procese u kojima prednost ima stručni, a ne podobni kadar – dodao je.

Upitan kako očekuje da Vlada nastavi svoj rad, s obzirom na te političke turbulencije, Konaković je rekao kako to ni do sada nije utjecalo na rad Vlade.

- Ukoliko osjetim da moja pozicija usporava ili ometa rad Vlade, otići ću sam, ali samo u tom slučaju – rekao je Konaković.

On je dodatno prokomentirao sve vrste prijetnji koje dobiva te izjavu koju je dao „Avazu“, u kojoj kaže da je spreman i na hapšenje.

- Bilo je na moj račun lažnih optužbi u saopćenjima, gdje mi se podmetao određeni kriminal. Rekao sam da unutar tužilaštava i policijskih organa ima tog političkog utjecaja, u tom smislu sam rekao da sam spreman i na hapšenje - naglasio je Konaković.

Dodao je da je Tužilaštvu i FUP-u proslijeđen materijal iz kojeg se vide određene kriminalne radnje.

- Vidjeli ste izvještaj ZOI-ja u kojem je dokazan kriminal. Imamo izjave tri velika, ozbiljna privrednika kojima je traženo tri posto od dobivenog posla kojima se trebao puniti stranački budžet. Sve je to otišlo prema Tužilaštvu, kasnije FUP-u i tu je stalo. Ne mogu govoriti o detaljima da eventualno ne bih ugrozio neku istragu - ističe.

Na pitanje koliko zastupnika i članova SDA ga podržava, Konaković je kazao da se ne želi baviti matematikom te da nikoga nije pitao niti zvao da se pridruži, već je to ostavio njima na volju i savjest.

 Zadnje dodane

Preminuo Slobodan Popović

Nekadašnji istaknuti član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a potom i Partije demokratskog progresa, Slobodan Popović, preminuo je jučer u Banjaluci

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.