Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Akademik Muhamed Filipović u emisiji Udri muški udarao AKADEMSKI...

12. 02. 2018 - 12:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

A.Č. Batko: Vrlo često kažem da je znanje naveći vid demokratije. Gospodine Filipoviću, vraćam Vas u Banjaluku, gdje ste se rodili. Kakva je razlika između Banjaluke tada i sada?

Filipović: “Sada nema Banjaluke. Tamo mi je ostao najljepši dio života, moje djetinjstvo. Sada kada odem u Banjaluku, odem na mezar svojih roditelja da proučim fatihu. Banjaluka je posijana znakovim mržnje..”

A.Č.Batko: Ima li Sarajeva?

Filipović: “Sarajeva nema. Sarajevo je izgubilo onaj duh koji je njega činio važnim gradom. Uništili su ga knezovi, načelnici opština, i sada je to samo jedna gomila zgrada. Mi više nemamo identiteta. Više nema ljudske komunikacije..”

A.Č.Batko: Ima li Mostara?

Filipović: "Nema. Može se vidjeti da nema Mostara. Postoji prosperitetni Zapadni dio Mostara, koji ne pripada originalnom mostarskom duhu. A na lijevoj obali su ostaci besmislenog rušenja. Akcija Herceg Bosne je bila osmišljena da se uništi tradicija Mostara..”

A.Č.Batko: Ima li Bosne i Hercegovine?

Filipović: "Radi se sve da se ona uništi. Pošto je Bosna intoksicinirana, uvijek su našu historiju i identitet stvarali drugi. Nikada Bosanci sami sebe nisu mogli definirati. Nekada je Bosna bila naseljena različitim religijskim tradicijama i etničkim skupinama. U Bosni je uvijek vladala sloboda vjerovanja, što je u cijeloj Evropi prestalo nakon Konstantina... Politički idioti su sve uništili... Naš identitet i nas Bosance su uvijek oblikovali drugi. Princip koji je vladao od cara Konstantina je ko vlada državom njegova vjera se uspostavlja u zemlji, ali taj princip nikad nije važio za Bosnu, dok u sadašnjem vremenu političkog idiotizma pogledajte šta nam se dešava..!"

Akademik Filipović za sebe kaže da je jako privržen svome narodu, ali nije nacionalista!

Pogledajte video:

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.