Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nakon kratke bolesti: Preminuo glumac Nebojša Glogovac

09. 02. 2018 - 10:23
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros u Beogradu.

Glumac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju.

Tada su mediji pisali da je Glogovac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ugroženo.

Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića „Vukovar, jedna priča“ (1994.).

Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu reditelja Gorčina Stojanovića „Ubistvo s predumišljajem“ (1995.), u kojem je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu u Hrvatskoj.

Za ovu ulogu dobio je nagradu "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu.

Glogovac je već dvije decenije bio jedan od najboljih srbijanskih glumaca, a diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnost,i u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

S njim su u klasi bili i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković.

 Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.