Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nedžad Omerspahić svoju hrabrost, humanost, ljudsku veličinu pokazao je na najbolji mogući način

07. 02. 2018 - 07:32
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: udrimuski.ba

Nedžad Omerspahić svoju hrabrost, humanost, ljudsku veličinu pokazao je na najbolji mogući način. Ovaj mladić kojeg život nije mazio i dovodio ga je u razna iskušenja, velika i bolna, odlučio je donirati bubreg teško oboljelom bh. novinaru Mimi Šahinpašiću.  

Ovaj tridesetogodišnji Sarajlija zna šta znači druga šansa. Jer, i on se kao dijete našao u situaciji da mu je pomoć drugoga bila potrebna. Oštetio je rožnjaču i ostao bez vida. Ovaj heroj vid nije izgubio zahvaljujući donoru, u čijoj se ulozi i on sada našao. Za njegovo dobročinstvo već se pročulo u cijeloj zemlji. Svima nam je Omerspahić nakon ovog poteza postao ponos, dika, uzor. A tako i treba biti.

Pokazao je i da u Bosni i Hercegovini mnogo humanih ljudi spremnih da pomognu drugima, potvrđuju onu Merlinovu da „nije sreća para puna vreća“. Prava je sreća imati uz sebe, kada smo sretni, a posebno u nevolji, ljude velikog srca koji zauzvrat ne traže ništa, a od sebe daju sve da nekome život olakšaju, pomognu im, pruže podršku u najtežem trenutku!

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.