Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Dobričina iz Gradiške gladnima dijeli besplatne obroke

06. 02. 2018 - 11:17
|
|
by udrimuski.ba

S ovom praksom, Boro Nišić, počeo je kada je primjetio da postoje ljudi koji pitaju koliko košta hrana, a nakon što čuju- okrenu se jer im je to skupo.

Boro Nišić: "U tim ljudima vidim svoje roditelje, svoju sestru i poistovjetim se. Teško je."

Živi u Gradišci i grill je majstor koji u svojoj pokretnoj roštiljnici u kombiju zvanom "Bijela lađa" svakodnevno dijeli obroke za desetke sugrađana koji su gladni, a ne mogu sebi kupiti hranu.

"Ako ste gladni, a niste u mogućnosti platiti, kod nas uvijek možete dobiti neki topli obrok. Platit ćete kada budete mogli ili nikad. Niko ne zaslužuje da bude gladan"- natpis je koji stoji na "Bijeloj lađi."

boronisicgrillvijestiba

Boro Nišić: "Bijela - zato što je kombi bijele boje, a lađa zato što me podsjeća na priču o Noi i arki u kojoj je spasio živote. "

Boro je zadivio je javnost u gradu na Savi i svojim gestom. Zaposlio je 28-godišnjeg Aldina Kaurina i na taj način mu pružio tračak nade u bolji život.
Aldin Kaurin, još nesvjestan velikog obrata koji ga je snašao, zbunjeno je, ali s velikom dozom zahvalnosti, stao pred objektiv našeg fotoaparata. Kaže da je presretan.

Osim tople sobe, hrane i posla, Boro i njegovi prijatleji Aldinu su pružili i iskreno drugarstvo. Nabavili su mu i telefon, vratili mu vjeru u ljude i život.Zadnje dodane

Preporučujemo