Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Adnan Hamidović Frenkie: Energični reper

05. 02. 2018 - 07:57
|
|
by udrimuski.ba / avaz

FM Jam ekipa Frenkie, Indigo i Kontra preksinoć su u Domu mladih održali fenomenalan koncert i tako počeli s regionalnom turnejom u okviru koje promoviraju novi album pod nazivom „Egzil“.   

Adnana Hamidovića alias Frenkieja mnogobrojna publika srdačno je dočekala, a nezaboravnu atmosferu dugo će pamtiti. Nastupom u Domu mladih pokazali su da hip-hop u našoj zemlji nije zaboravljan te da ima još mnogo onih koji ga vole.

Novi album nezaustavljivog trojca s pravom je za kratko vrijeme postigao veliki uspjeh. Sljedeći koncert je 9. februara u tuzlanskom klubu „Palma“.

Frenkie je rođen 31. maja 1982. u Bijeljini, gdje je živio do 1992. godine. Nakon što je počeo rat, s porodicom se preselio u Njemačku, gdje je živio do 1998. godine.

Prve korake u hip-hopu napravio je upravo u Njemačkoj, gdje se i susreo s ovom vrstom muzike. Tamo je napisao i prve tekstove koji su tada bili na njemačkom jeziku. Jedne prilike je izjavio da je njemački hip-hop dosta utjecao na njegov današnji stil repanja.Zadnje dodane

Šta je to gestacijski dijabetes

Dijabetes u trudnoći (gestacijski dijabetes) je vrsta šećerne bolesti koja se javlja u trudnoći i obično nestaje nakon porođaja. Visoka koncentracija glukoze u krvi javlja se prvi put u trudnoći, a povećava se prema sredini trudnoće. Nastaje kao posljedica hormonalnih promjena u tijelu majke. ..

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.