Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ante Tomić: Da sam ja neko…

12. 12. 2019 - 14:21
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Ilustracija

Ljiljani i dalje u srcima: Da sam ja neko…

"Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!
Da sam ja neko, učio bih djecu, da i nad Bosnom lete razne ptice, da Bosnom cvrkuću vrapci, poje slavuji, ali i da na bosanskoj zastavi nema mjesta za orlušine!
Da sam ja neko, učio bih djecu da mi Bosanci volimo akšamluk i noćni ašik, ali da mjesec i zvjezda nemaju šta tražiti na bosanskoj zastavi!
Da sam ja neko, isto bih tako djecu učio da trokutići i zvjezdice svoje mjesto potraže na baterijama, a ne na zastavi Bosne ponosne!
Udahnite djeco miris ljiljana!"

Ante Tomić

zastavaljiljanibosna

Prije 21 godinu Bosna i Hercegovina je dobila novu zastavu – tačnije 04. februara 1998. godine.

Mnogo veće emocije građana naše države vezane su za prethodnu zastavu s ljiljanima, koja je u osnovi i simbol srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva i vladarske kuće Kotromanića.

 Zadnje dodane

Bilježnica Robija K.: Evropsko ponašanje

Učiteljica Smilja je šetkala se po razredu među klupama i vrtila je kemijsku u ruki. Onda je ona rekla: „Slušajte me dobro, dico… Sad kad naša zemlja presjedava Evropskom unijom moramo se svi ponašat evropski, a ne balkanski! To si dobro utuvite u glavu! Znači, sve se drastično minja u odnosu na prije!“

GLADNI ŠTRAJKAJU GLAĐU

Moramo pokazati velikodušnost za poziciju radnika u Zenici, jer s druge strane imamo državu koja se ponaša na najokrutniji mogući način, znajući da ljude dovodi do izgladnjelosti i egzistencijalnog ponora. Kapitalističko društvo može jedino biti uhvaćeno u shizofrenu situaciju kada organiziramo solidarnost

Nenad Bunjac: KRIVO SRASTANJE

Posjedujem sto motiva za ponuditi jake tekstove svakoj redakciji od otoka Prvića do Aljaske, neizvorno smo vrelo dobrih poanta moja generacija, ali svaka para i vrijednost neka idu do vraga, psovati Predraga Lucića pokraj mene živog, jednog od oriđiđi člana Trijumvirata Feral Tribune, jednostavno nikada nećete

Preporučujemo