Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mimo Šahinpašić iz bolnice: Za ovo se živi

03. 02. 2018 - 15:20
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: udrimuski.ba

Mimo Šahinpašić, nakon uspješne retransplantacije bubrega - KC Grenoble

 

Kako prenose kolege portala avaz.ba, samo dan nakon uspješne retransplantacije bubrega, poznati novinar Mimo Šahinpašić je u videorazgovoru  kazao kako se danas osjeća dobro, ali da je bilo izuzetno kritično. 

 "Najteži dan u životu bio mi je dan prije operacije. Takve sam bolove imao da sam mislio to je to. Stvarno nisam mislio da ću preživjeti. Ali zahvaljujući ovom timu ljekara, živ sam, pričam i smijem se" - kazao nam je Mimo.

Oporavak ide nabolje, a zahvalio se svima koji su mu na bilo kakav način pomogli.

"Dakle, hvala "Otvorenoj mreži", ovim ljekarima u Francuskoj. Niste svjesni šta sve ti ljudi rade, to su vanzemaljci. Zahvaljujem se Nedžadu Nećku Omerspahiću, koji izlazi iz bolnice u ponedjeljak. Svima koji su bili uz mene. Za ovo se živi, kada čovjek vidi koliko ima prijatelja" - kazao nam je Mimo i dodao da jedva čeka da se vrati u Sarajevo kako bi vidio svoju porodicu.

Mimo Šahinpašić, Almir Čehajić-Batko, Nedžad  Omerspahić

Mimo Šahinpašić, Almir Čehajić-Batko, Nedžad Omerspahić - foto: udrimuski.ba

kreatinin

Inače, vrijednost kreatinina zaduženog za funkciju bubrega nakon operacije bila je 204, a gornja granica po francuskim mjerilima je 104.

Mimo nam je rekao da kreatinin još pada i trenutno je 120.

 Pod stalnim je nadzorom francuskih ljekara, a za kraj je rekao da očekuje kako će u bolnici ostati bar još 15 dana.

 

 

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.