Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

U Sarajevu poskupljuju taxi usluge

01. 02. 2018 - 10:31
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: shuterstock

Nakon stupanja na snagu izmjena Zakon o akcizama i povećanja cijena nafte i naftnih derivata, građane BiH zasigurno u narednom periodu očekuje lančano povećanje cijena.

Prvi dan stupanja na snagu izmjena Zakona o akcizama povećanje cijena potvrdili su sarajevski taksisti.

Za N1 je iz kompanije 'Sarajevo Taxi' rečeno da će u narednim danima biti povećane cijene usluga korištenja taxija za 0,20 KM po kilometru, te da ozbiljno razmišljaju i o dodatnom povećanju cijena svojih usluga.

"Mi ćemo sada uskladiti ova poskupljenja s gorivom i nametima za 0,20 KM. To moramo uraditi u skladu sa Zakonom o akcizama. Cijena vožnje će poskupjeti za 0,20 KM po kilometru vožnje", rekao je za N1 Enver Suljagić, direktor Sarajevo Taxija.

On je kazao da će izmjene cijena biti izvršene u narednim danima kada budu pripremljena sva vozila.

"Mi ozbiljno razmišljamo i o dodatnom poskupljenju naših usluga s obzirom da su cijene taxija u Sarajevu preniske, sigurno najjeftinije u regionu", dodao je Suljagić i kazao da očekuje da će i ostale kompanije koje se bave prevozom putnika i robe povećati cijene usluga u narednom periodu.

Podsjetimo, bh. političari su dizanjem dovoljnog broja ruku za izmjene Zakon o akcizama obezbjedili nove namete građanima kako bi osigurali kreditna sredstva za izgradnju novih kilometara autocesta, čije će korištenje ponovo plaćati građani Bosne i Hercegovine.Preporučujemo