Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pismo majke OTVORENOJ MREŽI

30. 01. 2018 - 08:36
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

"Pozdrav dobrim ljudima,

Dragi Batko moram ovako pismo početi da bi na neki način zahvalila OTVORENOJ MREŽI, jer to se ne može objasniti koliko ti ljudi imaju dobra srca i dušu. Da su tuzlanski ljekari imali toliko razumijevanja kao Vi ne bi mi dijete bilo mrtvo, nego su okretali glavu i od mene i od moje Šejle.

Razumijevanja nije bilo. Nisu shvatali da gubim sve što imam u životu. Da mi oduzimaju dio mene dio moje duše , jer ona mi je bila SVE bez nje mene nema ko zovnuti MAMA...

A isto tako moja unučad moji Adi i Nadina više nemaju koga zovnuti MAMA...

Pusta kuća bez svima mile i, često korišćene riječi, tako milozvučne, tako drage riječi koja u ovoj kući nije izgovorena već evo dvije godine MAMA... ovako Senada piše već evo dvije godine... Već evo dvije godine ja bol moje duše prenosim na papir.. Najuzornija majka, od svih voljena , najnježnije dijete od svih, jednom riječju ŠEJLA...

Puno pozdrava za OTVORENU MREŽU od Šejline djece i majke."

sejlamehicsenada

Da se podsjetimo: U decembru 2015. godine u OTVORENU MREŽU stigao je očajnički poziv majke i oca sa bolom kakvog samo majka i otac mogu da imaju. Molili su nas da ne odustanemo zajedno s njima od života njihove 38-godišnje kćerke Šejle Mehić iz Tuzle, majke dvoje maloljetne djece.

Šejli je ustanovljena dijagnoza GENERALIZIRANE DISTONIJE sa MIKLONIZMIMA (nevoljni pokreti mišića cijeog tijela sa problemima u govoru) otkada njen život više nije isti –sve što je dotada mogla za nju više nije bilo moguće, život je preko noći prestao je da bude život kojeg je poznavala.

„Batko ti si nam jedina nada, mi ne znamo kome da se obratimo više, nikoga ovo ne zanima“. A Šejla, pa Šejla jedino može da vas gleda očima u kojima život kuca više nego ikada – i onda ne preostaje vam ništa drugo nego da kao i uvijek kažete idemo, idemo pa šta god da bude.

Mogućnosti liječenja u BiH u okviru Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla su iscrpljeni, ali za Šejlinu bolest postojalo je riješenje- operativni zahvat koji bi bio obavljen u Zagrebu u Kliničkom Centru Dubrave pod vodstvom dr. Darka Hudija.

Nažalost, samo nekoliko dana prije nego je trebala biti izmještena, upravo na današnji dan 2016. godine Šejla je izgubila bitku za život.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.