Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA / Grenoble: Susret Mersihe i Vedada nakon uspješno završene transplantacije

28. 01. 2018 - 20:13
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Mersiha i Vedad Berberović iz Brčkog, susreli su se u bolnici u Grenoblu nakon što je u protekli četvrtak uspješno završena transplantacija u kojoj je Mersiha bila donor bubrega suprugu Vedadu.

Svi medicinski parametri i jednog i drugog su odlični, a oni se tako i osjećaju. U petak su se čak i vidjeli.

"Operacione sale nisu tako strašne kao što sam mislila. Posmatrala sam sve i bilo mi je zanimljivo. Sretna sam. I ima li boljeg poklona od ovoga za mog Vedu koji je prije nekoliko dana proslavio i rođendan", prvo je što je Mersiha kazala našoj koordinatorici Irmi nakon povratka iz operacionog bloka.

"Najveći strah mi je bio da se neću probuditi... Srce mi je jako kucalo noć prije transplantacije, nisam se mogao simiriti, ali sve je prošlo odlično. Kad sam se probudio i ugledao Mersihu pored sebe koja mi je kazala da je sve uredu, da je i ona dobro, bio sam presretan. Držali smo se za ruke ispred operacionog bloka dok nas nisu odveli u sobe", rekao nam je Vedad Berberović.

U nastavaku foto priča naših koordinatora Irme i Admira iz Grenoble-a.

vedadUM

irmaUM

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.