Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Šuman: Mislim da će Vranješ biti spreman za večeras

13. 01. 2018 - 12:08
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman gostovao je u Novom danu na N1 uoči večerašnje utakmice u tuzlanskom Mejdanu protiv selekcije Švicarske.

"Poslije ove utakmice u Švicarskoj, vratili smo se, odradili par treninga. Mislim da su igrači spremni, opet je sve u našim rukama, znamo da je Mejdan prepun, rasprodan, igramo na domaćem terenu. Mislim da će biti teška utakmica, radi se o jednoj kvalitetnoj selekciji. Međutim, napravili smo to što smo napravili, treba da završimo ovaj posao i da oko 10 sati večeras slavimo na pravi način", kazao je Šuman za N1.

Selektor je obradovao navijače najavom da će Vranješ igrati večeras.

"Što se tiče Vranješa, mislim da će biti spreman za večeras, imamo malih problema sa Toromanovićem koji je na nekih 60 posto. Međutim, oni žele i hoće. Večeras je ta utakmica, nije sutra. Izaći ćemo u istom sastavu kao i protiv Švicarske. Želimo da završimo ovaj posao. Došli smo do tog izvora i treba da se napijemo te vode", naveo je Šuman.

Sada imate bolji uvid u reprezentaciju Švicarske?

"Odigrali smo utakmicu s njima. Radi se o veoma kvalitenoj ekipi sa mnogo potencijala. Jedna baza u našoj odbrani mora da postoji, jedna jaka čvrsta odbrana. Njihov golman je imao jednu odličnu partiju. Imaju tri ili četiri klasična beka pucača, jednog srednjeg odličnog igrača. Imamo dovoljno materijala, gledali smo, vidjeli smo... Okrećemo se prema nama i fokus je na nama", naveo je selektor.

"Obje ekipe imaju pritisak moranja pobjede. Momci su svjesni gdje stojimo i šta treba da uradimo. Svi želimo taj baraž", naveo je selektor Šuman.

Utakmica između BiH i Švicarske igra se od 20.00 sati.

ba.n1info.comZadnje dodane

Preporučujemo