Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

09. 01. 2018 - 09:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: reuters

Hojt Ji novi ambasador SAD u Sarajevu?

Američki diplomata Brajan Hojt Ji biće postavljen za novog ambasadora SAD u Sarajevu, a ne u Makedoniji kao što je ranije najavljeno iz Stejt departmenta, piše "Blic" pozivajući se na nezvanične informacije iz diplomatskih krugova u Beogradu. Izvor "Blica" je, kako list navodi, lično čuo u Skoplju za moguću promjenu plana Vašingtona. Ipak još uvijek je riječ samo o spekulacijama, mandat aktulenog američkog ambasadora u Skoplju traje do ljeta, pa će do tada i zvanično biti poznato gdje će Ji biti postavljen, dodaje "Blic", uz ocjenu da bi eventualno postavljenje u Sarajevu imalo daleko veći uticaj na odnose sa Srbijom zbog relacije Beograd-Banjaluka. Ji je trenutno zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i evroazijske poslove.

Dodik: Predstavnici Hrvata snažnije će istaći zahtjev za treći entitet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RTRS da će politička elita Hrvata u BiH u narednom periodu snažnije istaći zahtjev za formiranje trećeg entiteta u BiH. "To će raditi ako se ima u vidu da Hrvatska, koja je ranije pokazivala nezainteresovanost za hrvatsko pitanje u BiH, sada kada je član EU identično govori onom što navode predstavnici Hrvata u BiH", rekao je Dodik. Dodik je istakao da Hrvati u Republici Srpskoj imaju sve vidove slobode.

Požar na iranskom tankeru, traje potraga za 31 članom posade

Požar na iranskom tankeru koji se sudario s teretnim brodom u Istočnom kineksom moru još uvijek nije ugašen, a spasilačke službe i dalje tragaju za 31 članom posade. Loše vrijeme otežava napore timova koje rade na gašenju požara .Tanker je u trenutku sudara prevozio blizu 136.000 tona nafte. Spasilačke ekipe su proširile potragu za 31 članom posade, a dosad je pronađeno samo jedno tijelo. Posadu je činilo 30 Iranaca i dva državljanina Bangladeša. Na kineskom teretnom brodu su bila 22 Kineza, a svi su spašeni. Postoji bojazan od veće ekološke katastrofe, jer iz tankera konstantno curi nafta.

Dvije Koreje nastavljaju danas pregovore nakon dvije godine

Južna i Sjeverna Koreja nastaviće danas u pograničnom selu Panmundžon zvanične pregovore prekinute prije dvije godine. Dvije delegacije će se sastati u demilitarizovanoj zoni koja je zapravo granica između dve zemlje Korejskog poluostrva koje nikada nisu priznale jedna drugu i koje su praktično i dalje u ratu, objavio je Si-En-En. Biće to prvi zvanični razgovori posle dvije godine, a poslednji pregovori, održani na istom mjestu 2015. godine, trajali su 44 sata bez prekida.

SPORT INFO

Brazilac Filipe Kutinjo u transferu vrijednom 160 miliona eura napustio je Liverpool i karijeru će nastaviti u ekipi Barcelone, a on je preko društvenih mreža napisao oproštajno pismo navijačima Liverpula u kojem se zahvalio na svakom trenutku provedenom u engleskom klubu. Kutinjo je rekao da je Liverpoolu posvetio pet godina svoga sna, te da u nastavku karijere želi iskusiti igranje za Barcelonu.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo