Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

05. 01. 2018 - 06:47
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: avaz

MOSTARCI SE OPRAŠTAJU OD TRAGIČNO PREMINULOG DJEČAKA

Na inicijativu školskih kolega i prijatelja tragično preminulog dječaka, više stotina Mostaraca, sinoć je ispred Staklene banke, zapalilo svijeću ili na neki drugi način odalo počast. Četrnaestogodišnji D.S., pronađen je u utorak oko 14 sati, ispod ruševnog zdanja Staklene banke u Mostaru. Nakon brze intervencije hitne službe, dječak je hospitalizovan u SKB Mostar, gdje je dan kasnije preminuo. PU Mostar i dalje obavlja istražne radnje o načinu na koji je dječak nastradao, odnosno koji su uzroci njegovog pada s objekta Staklene banke.

U RS POČINJE ISPLATA DECEMBARSKIH PENZIJA

Danas će u RS početi isplata penzija za decembar, saopšteno je iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje RS.  Za isplatu decembarske penzije, kojom je obuhvaćeno 260.580 korisnika prava, potrebna su 84,3 miliona KM u neto iznosu, odnosno 85,3 miliona KM u bruto iznosu. Prosječna penzija za decembar 2017.godine, iznosi 350,87 KM i predstavlja 42,17 odsto, prosječne plate u Republici Srpskoj.

ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI OSJETIO CIJELI BALKAN

U Crnoj Gori se mogu očekivati novi zemljotresi, čiji se intenzitet ne može predvidjeti, jer se radi o veoma trusnom području, saopšteno je sinoć iz Zavoda za seizmologiju u Podgorici. Ovaj Zavod registrovao je juče u 11.46 sati, zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale, sedam kilometara sjeverozapadno od Plava, sa epicentrom na dubini od 14 kilometara. "Zemljotres u Crnoj Gori osjetio se na cijelom Balkanu, a očekuju se i novi potresi, čiji se intenzitet ne može predvidjeti", saopšteno je iz crnogorskog Zavoda za seizmologiju.

NAJMANJE 17 ŽRTAVA SNJEŽNE OLUJE NA SJEVEROISTOKU AMERIKE

Broj žrtava snježne oluje, koja je pogodila američki sjeveroistok, povećan je na najmanje 17. Više od 3.000 letova otkazano je danas nakon što je snijeg prekrio dijelove država Njujork i Nova Engleska, kao i istočnu Kanadu. U Bostonu se očekuje 45 centimetara snijega, a u Njujorku 30 centimetara. Oluja poznata kao "ciklon bomba", nastaviće da pogađa istočni dio SAD. Blizu 60 miliona ljudi je na putu oluje, a upozorenja za vremenske prilike na snazi su od Mejna do Džordžije.

SPORT INFO

 Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je Robert Prosinečki, koji je na jučerašnjoj sjedinici Izvršnog odbora FS BiH, jednoglasnom odlukom svih 15 članova, pobijedio Amara Osima. Popularni Žuti je ocijenio, da je podrška Saveza najvažnija stvar, naglašavajući da ima veliki motiv, da sa Zmajevima napravi bolji posao, nego u klubovima i reprezentacijama, s' kojima je ranije sarađivao kao trener, a to su Crvena zvezda, Kajserispor i Azerbejdžan.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo