Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

04. 01. 2018 - 12:37
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: avaz

Vrhovni sud FBiH odbio izuzeće Kantonalnog suda u Bihaću u slučaju "Hamdija Abdić i drugi"

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva UNSKO-SANSKOG KANTONA za prenošenje mjesne nadležnosti na drugi stvarno nadležni sud na području drugog kantona u predmetu Hamdija Abdić i drugi, Vrhovni sud FBiH donio je rješenje kojim je navedeni prijedlog Tužilaštva odbio kao neosnovan, potvrđeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću. S druge strane, tužilac u ovom predmetu Husein Huzeirović rekao je da Tužilaštvo nije još dobilo zvaničnu potvrdu ove informacije. U Kantonalnom sudu u Bihaću 25. decembra održano je ročište za ponovno odlučivanje o prijedlogu Tužilaštva USK za određivanje pritvora prema osumnjičenima Hamdiji Abdiću, Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Ramizu Bajramoviću i Enveru Keranoviću koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo ubistva generala HVO Vlade Šantića.

Ljekari Hercegovačko neretvanskog kantona nastavili štrajk upozorenja, očekuju pregovore

Ljekari Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su, drugi dan zaredom, održali jednočasovni štrajk upozorenja te najavili stupanje u generalni štrajk, ukoliko kantonalna Vlada do 23. januara ne otvori pregovore. Ranije jutros Sindikatu ljekara dopis je uputio kantonalni ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite Goran Opsenica u kojem navodi kako će se krajem januara na sjednici kantonalne Skupštine razmotriti sindikalni zahtjevi.

Hrvatska i dalje poziva Sloveniju na dijalog
Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da Hrvatska i dalje poziva Sloveniju na dijalog, te poručio vlastima te zemlje da izbjegavaju jednostrane poteze i incidente u Piranskom zalivu."Mislim da smo konačnom rješenju mnogo bliže nego što se čini. Radićemo odgovorno kako se ova situacija ne bi zakomplikovala i vodićemo računa o našim ribarima koji imaju puno pravo loviti ribu na mjestima na kojima to godinama rade", rekao je Plenković na današnjoj sjednici Vlade Hrvatske.
 

SPORT INFO

Počela sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hecegovine

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BIH na kojoj se odlučuje o izboru selektora naše reprezentacije počela je bez predstavnika medija.Skoro tri mjeseca nakon što je istekao mandat Mehmedu Baždareviću, članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hecegovine danas bi na sjednici u Sarajevu, trebali odlučiti ko će sjesti na selektorsku stolicu “Zmajeva”. Kao što je poznato, dvije su opcije – Robert Prosinečki i Amar Osim.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo