Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

04. 01. 2018 - 11:35
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: avaz

KRIVICU ODBACILO 26 OPTUŽENIH, DELIMUSTAFIĆ SE NIJE IZJASNIO

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, 26 od 38 optuženih u predmetu "Pravda" danas se u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnilo da nije krivo za organizovani kriminal, dok se optuženi Alija Delimustafić nije izjasnio, jer se njegov branilac nije pojavio na Sudu. Tužilaštvo im stavlja na teret krivična djela organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, povredu zakona od strane sudije, pranje novca, falsifikovanje isprave, prevaru i pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Alija Delimustafić optužen je da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih lica na području Kantona Sarajevo.

"CENTROTRANS" UVODI AUTOBUSE NA GAS

Sarajevski "Centrotrans" od danas će na pet gradskih linija saobraćati autobusima koji kao pogonsko gorivo koriste komprimovani prirodni gas , što je u skladu sa evropskim trendovima i s ciljem smanjenja štetnih izduvnih gasova koji negativno utiču na ekološku situaciju u ovom kantonu, a posebno zimi, saopšteno je iz ove kompanije. Pokazalo se da su autobusi na gas, osim ekološke prihvatljivosti, moderniji, udobniji i imaju manji intenzitet buke. Cilj kompanije "Centrotrans" je da se u budućnosti zamijene i ostali autobusi koji saobraćaju u Kantonu Sarajevo.

VETERANI PRIJETE PLENKOVIĆU DA ĆE SE UMIJEŠATI U SPOR

Hrvatski ratni veterani prijete premijeru Andreju Plenkoviću da će ući u konflikt sa slovenačkom policijom u Piranskom zalivu, ako ne bude reagovao i spriječio slovenačke akcije. Ratni veteran Petar Janjić Tromblon uputio je pismo Plenkoviću zbog eskalacije spora sa Slovenijom i dao mu ultimatum da u roku od 72 časa riješi problem. Janjićevo pismo objavljeno je na više ekstremnih desničarskih portala. Tromblon prijeti da će organizovati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će, kako navodi, "zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

U JEMENU TOKOM NOĆI POGINULO 48 OSOBA

U vazdušnim napadima koalicije predvođene vojskom Saudijske Arabije u posljednja 24 časa u jemenskoj pokrajini Hodeida poginulo je 48 osoba, saopštili su medicinski izvori. Izvori navode da su avioni koalicije noćas izvršili devet napada na položaje šiitskih pobunjenika Huta u pokrajini u blizini Crvenog mora. U napadima je poginulo 36 pobunjenika i 12 civila, prenosi AFP.

SPORT INFO

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić danas se u četvrtfinalu 1,28 miliona dolara vrijednog ATP turnira u Dohi sastaje s Argentincem Gudom Pelom. To će biti prvi meč Bašića i Pele. Ukoliko eliminiše Pelu, Bašić će u polufinalu igrati s pobjednikom meča Andrej Rubljev - Borna Čorić . Meč Bašić - Pela igra se danas od 13.30 sati.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo