Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

03. 01. 2018 - 11:40
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: aol.com

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ U SARAJEVU 17. I 18. JANUARA

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske, prva je državna zvanicnica koja ce u ovoj godini posjetiti BiH, 17. i 18. januara. Ova posjeta biće višestruko zanimljiva za Bosnu i Hercegovinu i za Hrvatsku, posebno nakon dešavanja koja su obilježila kraj 2017, odnosno nakon što je u Hagu potvrđena presuda šestorci Hrvata, bivših zvaničnika samoproglašene Herceg-Bosne za ratne zločine počinjene u delu BiH. Teme razgovora Kitarovićeve sa svojim domaćinima biće i odlazak stanovništva iz Hrvatske i iz BiH, ali i problem Pelješkog mosta koji je još uvijek aktuelna i akutna tema u odnosima između dvije zemlje.


U 2018. GODINU REPUBLIKA SRPSKA UŠLA EKONOMSKI I FINANSIJSKI STABILNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Srpska, uprkos blokadama sa nivoa BiH, u 2018. godinu ušla ekonomski i finansijski stabilna, da nije smanjila socijalna davanja, već naprotiv povećala, kao i da je dobrim dijalogom sa socijalnim partnerima i usvajanjem strateških dokumenata stvorena dobra osnova da se radi na daljem razvoju. Cvijanovićeva je izjavila da je Srpska u prilici da već početkom drugog kvartala ove godine ima ukupno povećanje penzija od 17,5 odsto, kao i ukupno povećanje izdvajanja za boračke kategorije od 16,2 odsto.


NOVA OLUJA BJESNI FRANCUSKOM

Nova snježna oluja prekinula je isporuku električne energije za 200.000 domaćinstava na sjeveru Francuske, saopšteno je iz elektroenergetske mreže "Enedi".Navodi se da je tokom oluje "Elenor" najugroženije bilo stanovništvo u Normandiji, a oluja je zahvatila i područje oko Pariza, te područja sjeveroistočnog Pikardija i region Šampanja-Ardeni.

SPORT INFO

Milan Badelj vrlo vjerovatno će napustiti Fiorentinu, javljaju italijanski mediji. Hrvatski fudbaler se polako približava kraju ugovora sa Fiorentinom, koji završava krajem sezone, pa će ga tim iz Firence morati pustiti ove zime ukoliko želi nešto na njemu zaraditi. Kao potencijalne destinacije u karijeri ovog 29-godišnjeg veziste ranije su se pominjali Milan i Lazio, ali mediji u Italiji tvrde kako su se u trku za njegov potpis uključila i Sevilla, koja je isugrala takmičenje u 16-ini finala Lige prvaka.

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo