Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

02. 01. 2018 - 14:42
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

U KONTEJNERU ZA SMEĆE U SARAJEVU, PRONAĐENO ŽIVO NOVOROĐENČE

U sarajevskoj ulici Koševo, u nedjelju je u kontejneru pronađena živa beba stara samo nekoliko dana, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Pronađeno novorođenče, smješteno je na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a o svemu je obaviješten centar za socijalni rad Kantona Sarajevo. Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

NIJEDAN PREKOGRANIČNI LET HELIKOPTERA NIJE REGISTROVAN 31. DECEMBRA

Helikopteri Helikopterskog servisa RS, nisu imali nijedan registrovan prekogranični let 31. decembra 2017. godine, te s toga nisu tačne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović. "Snimak koji je izazvao ove tvrdnje, a koji je Ražnatovićeva emitovala na društevim mrežama, napravljen je u okviru trenažnog leta posade Helikopterskog servisa na području Banjaluke i jedini je koji je posada imala tog i narednog dana, 1. januara 2018. godine", saopšteno je iz Helikopterskog servisa RS.

KATALONSKA KRIZA KOŠTALA MILIJARDU EURA

Španski ministar ekonomije Luis de Guindos, rekao je danas da je kriza u Kataloniji povodom inicijative za nezavisnost tog r egiona koštala državu "milijardu evra" i da lokalna privreda još osjeća posljedice. De Guindos je rekao da usporenje privrednog rasta u Kataloniji utiče i na ukupnu špansku ekonomiju, četvrtu po veličini u evrozoni. "Katalonija je imala rast veći od španskog, ali je u četvrtom kvartalu, postala teret", rekao je ministar, a prenio je AFP.
 

SPORT INFO

VIŠE OD 100 REKREATIVACA UTRČALO U NOVU GODINU NA IGMANU

Preko stotinu trkača i trkačica iz cijele BiH, "utrčalo" je u novu 2018. godinu na najbolji mogući način – praktikujući zdravi životni stil. Ovaj lijepi sportski događaj organizovalo je udruženje Maraton Sarajevo, s' ciljem promocije aktivnog načina života i pružanja podsticaja građanima BiH, kako bi novu godinu započeli u zdravom duhu. Prvojanuarskom trčanju prisustvovali su i gosti iz Mostara, Zenice i drugih gradova, kao i iz inostranstva, a trkači su se nakon ugodnih 5 kilometara trčanja na planini Igman, družili uz čaj, kafu i kolače, a kompanija Lactalis je pripremila i specijalne poklon pakete.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo