Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

02. 01. 2018 - 13:35
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

POLICAJCI U RS SINOĆ SPASILI PET OSOBA

Pripadnici MUP-a RS, sinoć su iz rijeka izvukli i spasili petoro ljudi. Brzom intervencijom pripadnika policije u Doboju, sinoć oko 20:35 sati iz rijeke Spreče spašene su dvije maloljetne osobe i vozač Armin Sulejmanović, koji je putničkim vozilom "toyota" sletio u spomenutu rijeku. Također, pripadnici policije u Bosanskoj Gradišci su sinoć u 21:45 sati brzom intervencijom iz korita rijeke Save izvukli Gorana Đurđevića, koji je pokušao samoubistvo, potvrđeno je Feni u MUP RS-a. Petnaest minuta iza ponoći policajac Slađan Dačić , spasio je iz rijeke Sane u Prijedoru, osobu N.M., koja je vjerovatno pokušala samoubistvo.

DODIK OPET POKAZUJE BAHATOST – PORUČUJU IZ SDS

Iz Srpske demokratske stranke, danas su najoštrije osudili to što Vlada RS-a zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pjevačice Svjetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banja Luci."O dolasku Cece Ražnatović, na nastup u privatni ugostiteljski objekat u Banja Luci, helikopterom plaćenim novcem građana RS-a, svjedoče fotografije i snimci na Facebook i Instagram profilima srpske pjevačice", saopšteno je iz ove stranke.

U SRBIJI I HRVATSKOJ UČE OMLADINU DA SE MRZE

Agencija DPA, koju prenosi većina najvažnijih medija njemačkog govornog područja, u jednom tekstu ovih dana pozabavila se školskim udžbenicima u Srbiji i Hrvatskoj, za koje piše kako mlade iz obje države uče da jedni druge mrze. "I nakon 25 godina od raspada Jugoslavije se jedva dogodilo suočavanje s tim ratom. Umjesto toga, učenici u Srbiji i Hrvatskoj uče jednostranu i nehistorijsku verziju prošlosti", konstatuje DPA. Članak završava spominjanjem izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je rekla da će još mnogo vode proteći Dunavom prije nego Hrvatska i Srbija postanu prijatelji.

DAMASK KRIVI AMERIKU I IZRAEL ZA NEREDE U IRANU

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova, izrazilo je solidarnost sa vlastima Irana i osudilo administracije SAD i Izraela, zbog pružanja podrške demonstrantima u Islamskoj Republici, prenijeli su sirijski mediji. Iz ovog Ministarstva su okrivili SAD i Izrael za destabilizaciju kompletnog regiona. U saopštenju se navodi da svijet treba poštovati suverenitet Irana i da niko ne bi trebao da se miješa u unutrašnju politiku Teherana, prenosi AP.

SPORT INFO

Najbolji teniser svijeta na kraju 2016. godine, Britanac Andy Murray, danas je objavio povlačenje iz turnira u Brisbaneu, gdje je trebao biti 2. nosilac, a kao razlog je naveo bolove u kuku, zbog kojih nije igrao nijedan službeni meč, još od poraza u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona."Murray je izjavio da je vrlo razočaran što se mora povući sa turnira, uz obrazloženje da još uvijek nije sposoban za takmičenje na najvišem nivou".Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo