Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

29. 12. 2017 - 07:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

PREKINUTA SJEDNICA FEDERALNOG PARLAMENTA, PRIVREMENO FINANSIRANJE SVE IZVJESNIJE

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj je trebao biti razmatran budžet Federacije BiH za iduću godinu, prekinuta je juče. Klub zastupnika HDZ BiH-HNS, izrazio je jedinstven stav, kako ne želi sudjelovati u parlamentarnom radu, do okončanja 26. redovne sjednice ili postizanja dogovora između koalicionih partnera. Ukoliko budžet FBiH ne bude usvojen do kraja 2017. godine, Vlada FBiH moraće donijeti odluku o privremenom finansiranju.

DAČIĆ SVRSTAO VELIKU BRITANIJU MEĐU NEPRIJATELJE SRBIJE

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je da je nedavno Veliku Britaniju, uvrstio u red zemalja koje Srbiji nisu prijatelji, jer je ta zemlja predlagala rezoluciju o Srebrenici u UN, a da Beograd o njoj nije ni obavijestila.Dačić je u izjavi Blicu rekao, da ga ukoliko je time nanio štetu Srbiji, trebaju smijeniti, ali je dodao da on tako misli i da je siguran da i 90 odsto naroda Srbije, to isto misli". Ministar spoljnih poslova Srbije, ocijenio je da su se "velike zapadne sile svrstavanjem na jednu stranu, uglavnom `kosovsku` direktno suprotstavljale srpskim interesima".

HRVATSKA UPUTILA NOVU DIPLOMATSKU NOTU SLOVENIJI

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, pozvalo je Sloveniju da se uzdrži od jednostranih poteza, u vezi sa rješavanjem pitanja granice i da pređe na konstruktivan dijalog.  Iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopšteno je da je Ambasadi Slovenije u Zagrebu, juče upućena diplomatska nota, u vezi sa najavom slovenačke strane o namjeri početka jednostranog provođenja arbitražne odluke. "Svaki takav potez bio bi neprihvatljiv, pri čemu bi mjere koje bi uključivale prijetnju silom ili primjenu sile, prema Povelji Ujedinjenih nacija, predstavljale tešku povredu međunarodnog prava", dodaje se u saopštenju.

TRAMP RAZOČARAN KINESKOM ISPORUKOM NAFTE PJONGJANGU

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp, izjavio je da je veoma razočaran time što Kina dopušta isporuku nafte u Sjevernu Koreju, prenijeli su američki mediji. Tramp je na svom "Tviter" nalogu, napisao da će takvi potezi spriječiti "prijateljsko rješenje" krize, vezane za nuklearni program Pjongjanga. Iz Pekinga je ranije saopšteno, da ne postoje sankcije UN na prodaju nafte, koju kineski brodovi sprovode sa Pjongjangom, nakon što je iz Seula saopšteno da se plovila Kine i Sjeverne Koreje "nelegalno povezuju", da bi dostavili naftu Sjevernoj Koreji.

SPORT INFO

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Kristiano Ronaldo, dobio je još jedno životno priznanje nakon što je ponovo dobio Zlatnu loptu.Naime, Portugalac je drugu godinu zaredom primio i priznanje za Sportistu godine u Evropi. Nagrada koja se dodjeljuje na osnovu glasanja predstavnika 27 medija sa cijelog kontinenta, traje još od 1958. kada je ustanovljena na osnovu inicijative Poljske novinske agencije. Iza Ronalda su na ovogodišnjem glasanju, ostali vozač formule 1, Luis Hamilton i teniseri Rodžer Federer i Rafel Nadal.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo