Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

28. 12. 2017 - 07:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

ZA PRVU FAZU KORIDORA "PET CE" KROZ SRPSKU 70 MILIONA EVRA

Direktor "Auto-puteva Republike Srpske" Dušan Topić i direktor Odjeljenja za transport Evropske banke za obnovu i razvoj Sju Baret potpisali su juče u Banjaluci ugovor o odobrenju 70 miliona evra kredita za izgradnju prve faze Koridora "Pet ce" kroz Republiku Srpsku. Topić je nakon potpisivanja sporazuma, kojem su prisustvovali premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Trninić, istakao da je riječ o dionici od Johovca do Rudanke, odnosno od Tovire do Kostajnice, dužine šest kilometara, uključujući dvije petlje.

VLADA FBIH ZA IZGRADNJU DIJELA BRZOG PUTA ODOBRILA 107 MILIONA KM

Federalna vlada utvrdila je Prijedlog programa investiranja sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta“ utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u iznosu od 107.000.000 KM. Vlada Federacije BiH utvrdila je da će putem ovoga programa biti finansirana izgradnja dionice brze ceste Lašva - Nević Polje, čija ukupna dužina je 24 kilometra, a procijenjena vrijednost, na osnovu glavnog projekta, iznosi 217 miliona evra.

SLOVENIJA POČINJE SA PRIMJENOM ARBITRAŽNE PRESUDE

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da će Slovenija krajem nedjelje početi s primjenom arbitražne presude uprkos tome što je Hrvatska ne priznaje. Kako kaže, ne očekuje incidente ako graničnu crtu koju su odredili arbitri Hrvatska bude poštovala.

"Sprovođenje arbitražne presude je međunarodna obaveza Slovenije i Hrvatske, to nije nešto o čemu možemo odlučivati nego je moramo sprovesti", rekao je Cerar novinarima u Ljjubljani. Cerar se prethodno o početku primjene arbitraže u Piranskom zalivu konsultovao na sastanku s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom koji je prema njegovim riječima podržao aktivnosti vlade na sprovođenju presude, prenijela je agencija Hina.

SPORT INFO

RUKOMETAŠI BIH U SARAJEVU POČELI PRIPREME ZA DVOMEČ PROTIV ŠVAJCARSKE

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine okupili su se sinoć u Sarajevu, gdje će se u narednom periodu pripremati za dvomeč protiv selekcije Švajcarske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.  Na početku kvalifikacija BiH je upisala polovičan uspjeh u dvomeču protiv selekcije Estonije, zbog čega se izabranicima selektora Bilala Šumana nameće imperativ pobjede u oba meča protiv selekcije Švajcarske.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo