Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Divni klinci iz Banja Luke: "Hvala, Batko"

21. 12. 2017 - 08:25
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza
|
foto: otvorenamreza

Najdragocjenije pohvale na svijetu su one koje dolaze od djece. Jedno takvo divno hvala ovih dana stiglo je iz Banja Luke adresirano na Batka i OTVORENU MREŽU od klinaca iz III3 razreda O.Š. „Branko Ćopić“ u koji ide djevojčica Milica Kutić, kćerka Jelene Kutić kojoj je prije 15 dana uspješno kadeverično transplantiran bubreg u bolnici “Pasteur” u Nici u Francuskoj u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE.

U nastavku donosimo vam  pismo i crteže ove divne dječice.     

Banja Luka, 15.12.2017.godine

Poštovani i dragi naš dr. Almire Čehajiću Batko,

Na Facebook profilu „OTVORENE MREŽE “ piše da projekat nevladine organizacije funkcioniše kao posljednje utočište i nada za sve oboljele građane koji ne mogu da se liječe u svojoj zemlji i kojima je potrebno liječenje u inostranstvu. Spasili ste mnogo ljudskih sudbina i uradili mnogobrojna plemenita djela prema kojima svaki čovjek ne može ostati ravnodušan i da istinski ne zaplače, gledajući suze radosnice bolesnika koji su dobili svoju šansu za nastavak normalnog života. Šansu da žive.

07.12.2017. godine je poseban dan za nas. Dan kada je naša draga Jelena Kutić uspješno operisana u Nici. Dan kada je ta mlada žena dobila priliku da krene uzlaznim putem u rješenje svog zdravstvenog problema.

Batko, pišem Vam u ime svih nas, Jelenine porodice, rodbine i prijatelja da kažem:

„HVALA VAM VELIKO!“

Jelena se sada oporavlja i postoperativni tok teče uredno. Uskoro će, nadamo se sa svojom majkom Slobodankom (majkom hrabrosti i podrške) da se vrati kući svojoj. Da se vrati svojoj Milici, Njegošu svom tati Tomi, bratu Ljubi i svima nama njenim bliskim prijateljima koji smo se molili Bogu da prođe sve kako treba.

Milica i njeni drugovi iz III3 odjeljenja O.Š. „Branko Ćopić“ Banja Luka sa svojom učiteljicom šalju Vama i cjelokupnom timu „OTVORENE MREŽE“ ovaj crtež da poklone ljubav, odaju, priznanje, da daju podršku i kažu veliko HVALA za sve što se uradili za Miličinu mamu Jelenu i sve druge Jelene i Milane koji su spašeni zahvaljujući Vama i Vašem nesebičnom projektu.

S poštovanjem,

Jelenini prijateljiZadnje dodane

Boje života, emisija o transplantacijama

U ovosedmičnim "Bojama života", emisiji o transplantacijama na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem Batkom

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Preporučujemo

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!