Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

21. 12. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: afp

U NASTAVKU AKCIJE “MREŽA 1” POLICIJA UHAPSILA 18 OSOBA

Zenička policija u sklopu nastavka akcije "Mreža I" juče je izvršila 26 pretresa u Zenici, Maglaju i Zavidovićima u sklopu kojih je 18 osoba uhapšeno, a pronađena je i droga za uličnu prodaju, dva pištolja i ostali pribor. Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, kao i lociranja i lišavanja slobode osoba koje su meta akcije, a koje se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

VLASTI U BIH USPJELE USAGLASITI VEĆINU ODGOVORA NA UPITNIK EVROPSKE KOMISIJE

Јoš samo sedam pitanja od 3.242, iz Upitnika Evropske komisije ostalo je neusaglašeno nakon sjednice Kolegijuma za evropske integracije BiH. Očekuje se da neće biti većih prepreka za usaglašavanje konačnih odgovora i na ova pitanja. Nakon što nije ispoštovan još jedan rok, najnovija očekivanja su da će kompletan Upitnik biti dostavljen Evropskoj komisiji do kraja godine. Do juče tri procenta ili oko 80 neusaglašenih odgovora. Od juče svega 7.

TRAMP ZAPRIJETIO UKIDANJEM POMOĆI ONIMA KOJI GLASAJU ZA REZOLUCIJU UN-A

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je ukidanjem finansijske pomoći zemljama koje glasaju u korist nacrta rezolucije UN, koja je protiv njegove odluke o priznanju Јerusalima kao glavnog grada Izraela.

"Oni uzimaju stotine, pa čak i milijarde dolara, a onda glasaju protiv nas. E pa, mi pratimo kako je ko glasao. Neka glasaju protiv nas, mi ćemo biti na dobitku", rekao je Tramp. Generalna skupština UN održaće danas specijalnu sjednicu na zahtjev arapskih i muslimanskih zemalja zbog kontroverzne odluke SAD.

SPORT INFO

TORINO IZBACIO ROMU IZ KUPA ITALIJE, DŽEKO PROMAŠIO PENAL

Torino je na stadionu “Olimpico” savladao Romu u osmini finala Kupa Italije i izbacio donekle favorizovanog domaćina iz ovog duela rezultatom 2:1. Bosanskohecergovački reprezentativac Edin Džeko propustio je realizovati jedanaesterac za Romu.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo