Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

20. 12. 2017 - 07:03
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: avaz

POSLANICI HDZ-a BiH NAPUSTILI SJEDNICU FEDERALNOG PARLAMENTA

Poslanici HDZ-a BiH, napustili su juče sjednicu Predstavničkog dom Parlamenta Federacije BiH, nakon što je u dnevni red uvršten zaključak SDP-a, o brisanju etničkih prefiksa iz naziva javnih preduzeća.  Ovim zaključkom, koji je predložio Damir Mašić, zadužuje se Vlada FBiH, da u roku od 60 dana, obezbijedi brisanje etničkih prefiksa iz naziva javnih preduzeća i preduzeća sa većinskim državnim kapitalom, što se kako se navodi, posebno odnosi na brisanje imena "Herceg-Bosna". Iako je sjednica bila najavljena kao dvodnevna, danas ipak neće biti nastavka, prenose federalni mediji.

RUSI IMPRESIONIRALI VUČIĆA VOJNIM DOSTIGNUĆIMA

Na društvenim mrežama objavljen je snimak, na kojem se vidi kako ruski naučnici pred predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, stavljaju psa u cijev, ispunjenu nekom tečnošću.  U tekstu ruskih medija, navodi se da je Vučiću tom prilikom, potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, zadužen za industriju naoružanja, prikazao rezultate rada, Fonda perspektivnog istraživanja. Pred Vučićem je pas jazavičar, zaronjen u rezervar, ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot, a pas je nakon nekog vremena izronio živ i zdrav, pišu ruski mediji.

MEJOVA I TRAMP SA RAZLIČITIM STAVOVIMA O PRIZNANJU JERUSALIMA

Britanska premijerka Tereza Mej, apelovala je na američkog predsjednika Donalda Trampa, da iznese prijedloge o postizanju mira na Bliskom istoku, nakon što je priznao Jerusalim za glavni grad Izraela. Mejova je sinoć telefonom razgovarala sa Trampom, o njihovim različitim pozicijama, kada je riječ o priznanju Jerusalima, rekao je portparol britanskog premijera. "Usaglašeno je da je važno da SAD izađu sa novim prijedlozima za mir i da međunarodna zajednica podrži te napore", rekao je portparol Mejove.

SPORT INFO

BiH I DALJE BEZ SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE

Fudbalska reprezentacija BiH, neće dobiti novog selektora, ni na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, zakazanoj za prekosutra u Zenici, potvrđeno je novinarima iz Saveza. Kako se nezvanično saznaje, jedan od glavnih razloga je taj, što Savez ni sa jednim kandidatom nije pričao o finansijskim uslovima. Postoje šanse da našu selekciju, na američkoj turneji, vodi trener iz Premijer lige BiH ili neki drugi trener, koji već radi u omladinskim selekcijama BiH.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo