Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

18. 12. 2017 - 07:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: FUCZ

TREĆI ENTITET U BiH - REALNA MOGUĆNOST, TVRDI ČOVIĆ

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović, izjavio je juče, da je treći entitet realna mogućnost za BiH i da o tome treba razmišljati. Čović je gostujući u emisiji: ''Nedeljom u dva'', na Hrvatskoj radio-televiziji, rekao da bi to bilo rješenje, koje bi bilo prihvatljivo svima". Lider HDZ-a BiH, naveo je da je siguran, da će Hrvati ostvariti svoju ravnopravnost u BiH. On je naglasio da će međunarodna zajednica, morati da kaže šta je rješenje u BiH, ako ne želi rješenje sa tri federalne jedinice.

BEZUSPJEŠNO ZAVRŠEN I PETI DAN POTRAGE ZA NESTALIM ALDINOM MULIĆEM

Oko 300 spasilaca i juče je bezuspješno tragalo za tijelom nestalog Aldina Mulića. Uprkos snijegu i niskim temperaturama, pretraženo je više od 100 kilometara rijeke Bosne, na potezu od Zenice do Doboja, a članovi federalne i kantonalnih službi civilne zaštite, pretraživali su i lokalitete u Sarajevu, Visokom i Kaknju. Potraga će biti nastavljena i narednih dana, a direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, najavio je da će, ako se do 11-og dana tijelo ne pronađe, pojačati aktivnosti na terenu, s obzirom na to da bi od tada, tijelo trebalo izaći na površinu.

MARŠ CRVENIH KIŠOBRANA DESETI PUT U SKOPLJU

 Godišnji "Marš crvenih kišobrana", za unapređenje prava seksualnih radnika u Makedoniji, održan juče u Skoplju, deseti put. Provokativno obučene djevojke s maskama i crvenim kišobranima u rukama, i članovi nevladinih organizacija, zatražili su od državnih organa, da osude i spriječe nasilje nad seksualnim radnicima, prenose makedonski mediji. Organizatori skupa u Skoplju, istakli su da u Makedoniji, ima mnogo više od 3.000 do 5.000 seksualnih radnika, kako je objavljeno u medijima, ali su stigmatizovani i kriju se.

BIJELA KUĆA POTVRDILA DA JE OBAVIJESTILA MOSKVU O MOGUĆEM TERORISTIČKOM NAPADU

Američke obavještajne agencije, poslale su upozorenje Rusiji, o planiranju velikog terorističkog napada u Sankt Peterburgu, što je Moskvi omogućilo da spriječi napad u kojem bi stradao veliki broj ljudi, saopšteno je juče iz Bijele kuće.  "Predsjednik Rusije, Vladimir Putin pozvao je američkog predsjednika Donalda Trampa, kako bi mu zahvalio na upozorenju, koje su agencije iz SAD dale Rusiji o pripremi velikog terorističkog napada", ističe se u saopštenju.

SPORT INFO

Nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović, juče je u izjavi za Klix.ba potvrdio da se vraća u KK Bosna u funkciji predsjednika kluba.  On je rekao da je juče obavio razgovor s igračima, te da su svi zajedno odlučili da se bore za klub i pomognu u njegovom spašavanju.''Trenutno stanje u kojem se Bosna nalazi je bruka za grad Sarajevo i sve ljude koji vole košarku'', rekao je Mahmutović i dodao da će njegov prvi cilj biti vraćanje dugova prema sadašnjim igračima, koji su ostali u klubu.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo